5 SUOSIKKIRAVINTOLAANI NEW YORKISSA

Kokosin nyt yhteen postaukseen parhaimpia ruokakokemuksia New Yorkista. Panostimme jonkin verran brunsseihin, emmekä välttämättä joka ilta syöneet ravintolassa. New York tarjoaa mielettömiä ravintolakokemuksia, eikä alle viikko riitä mitenkään kokeilemaan kaikkea mitä haluaisi, mutta pitää vain valita ne itselleen tärkeimmät kokeilut.

Brunssit ovat suosittuja New Yorkissa, mutta toisin kun Suomessa on totuttu buffet brunsseihin, on Nykissä tavallista, että brunssi tilataan listalta. Monet tilaavat useamman annoksen ja näin syövät runsaammin aamupalan tapaista ruokaa. Roskaruokaa löytyy Nykistä tietenkin valtavasti, mutta myös terveellisempiä vaihtoehtoja. Kävimme esimerkiksi parissa luomupaikassa (esim. Bareburger), joiden hampurilaiset olivat täydellisen maukkaita ja käsintehtyjä. Me halusimme myös testata Nykin pizzaa ja kävimme kaksi kertaa syömässä yhdet ”slaissit”, näitä pizzerioita onkin ympäri kaupunkia. Ihan tavis hamppareita tuli maisteltua kuuluisassa Shake Shackissa. Itse söin leivättömän version, eli kaikki samat kuin normihampparissa, salaattiin käärittynä.

New Yorkista löytyy oikeastaan kaikkea, mitä on halunnut testata. Sushipaikat ja aasialaiset ovat todella suosittuja ja niitä löytyy ympäri kaupunkia. Tällä kertaa kävimme kerran sushilla (joka oli kyllä todella hyvää), mutta muuten aasialaiset jäivät siihen. Aikaa ei vain ollut tarpeeksi testata ihan kaikkea.

Kokosin siis 5 omaa suosikkiravintolaani New Yorkista kuvineen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dudleys

85 Orchard St.

Suosittu paikka, josta saa mielettömän ihanaa brunssia ja muutakin ruokaa. Jouduimme hetken jonottamaan, mutta palvelu pelasi. Listalla perinteisiä brunssijuttuja pienillä twisteillä. Kuvissa näkyvä avokadotoast oli reissun paras ja maistui mielettömän hyvälle, ei ihan perinteinen pelkkä avokadomössö leivän päällä vaan panostettu makuihin. Tilasin myös perinteiset pannarit banaanin, pähkinöiden sekä vaahterasiirapin kera ja toimiva annos oli sekin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bubby´s

120 Hudson Street (olemassa myös toinen lokaatio)

Valtavan suosittu Bubby’s luottaa lähiruokaan ja luomuun, lista on aivan mieletön ja ruoat myös. Ruoka on jenkkityylistä, mutta jokainen annos on tarkkaan harkittu ja maukas. Ravintolasta saa todella hyviä brunssiruokia ja itse valitsin listalta huevos rancheros -setin – mieletön annos, nam!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Two Hands

164 Mott St (olemassa toinenkin lokaatio)

Somesuosiota saanut Two Hands on todellakin hypetyksen arvoinen, sillä terveellisiä sekä ravinteikkaita ruokia tarjoava ravintola saa veden kielelle jokaisella kuvallaan. Otin avokadotoastin munakkaalla sekä hedelmälautasen, valinnanvaikeus oli kuitenkin suuri. Tänne olisi pitänyt päästä useamminkin ja kokeilla muitakin annoksia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sweet Green

67 Wall Street (lokaatioita useita)

Salaattien kingi oli ehdottomasti Sweet Green, joka valloitti täysin sydämeni. Salaattikulhot ovat levinneet somessa ja tämä ravintola on päässyt tähän muotiin kiinni. Salaattiin saa sekoitella mitä itse haluaa, valikoima on melko suuri ja täytteet toinen toisiaan ihanempia. Itse täytin kulhon salaattimixillä, quinoalla, kanalla, paahdetulla bataatilla, tomaatilla, avokadolla ja maissilla. Lopuksi salaattikulhossa kaikki ”mössättiin” ja sekoitettiin yhteen ja lopputulos oli mielettömän maukas. NAMNAMM!! Tulen tekemään tästä inspiraation saaneena muutamia erilaisia salaattikulhoja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nish Nush

41 John Street (löytyy toinenkin lokaatio)

Yksi lemppari take-out oli ehdottomasti Nish Nush. Vegeravintolasta saa järjettömän hyvän platterin, josta löytyy 3 erilaisia falafeleja, hummusta, kaalisalaatteja, salaattia, jalopenoja, suolakurkkuja, tomaattisalaattia, pitaleipää ja tahinikastiketta. Annos oli järjettömän kokoinen, falafelpullat (9 kpl) tulivat erikseen lämpimässä astiassa ja salaatti sekä hummus isossa astiassa. Pitaleivän väliin sai laitettua kaikkea. Annos oli kuitenkin niin iso, etten jaksanut kuin about puolet. 12,95 dollarin hintaan siis mieletön kokonaisuus. Ja maut olivat todella hyvät.

Täytyy muuten sanoa, että somen maailma on mieletön apu myös ravintoloille. En usko, että olisimme eksyneet edes puoliinkaan näistä rafloista ilman instagramia, blogeja tai netin ihmeellistä maailmaa. Netistä voi etsiä toimittajien suosikkeja ja hakea instasta näiden ravintoloiden kuvia. Ihmisten somevilliintymisen kyllä huomaa ja oikeasti suositun ravintolan häshtägejä löytyy varmasti runsaasti. Annoksiakin on kiva kuolata etukäteen. Kun kyseessä on Manhattanin kokoinen paikka on somesta paljonkin apua, jotta löytää niitä oikeasti kivoja paikkoja. Eikä käy kuten ensimmäisellä kerralla New Yorkissa 2010 eksyimme legendaariseen TGI Fridaysiin ja kokemus oli järkyttävä – ruoka oli oikeasti pahaa. Somesta etsiminen siis oikeasti kannattaa.

Tällainen kooste siis tälle päivälle, toivottavasti apua ainakin niille, jotka matkailevat New Yorkiin!

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

2 vastausta artikkeliin “5 SUOSIKKIRAVINTOLAANI NEW YORKISSA”

  1. Kiitos kivasta postauksesta! Muutin Nykiin jokin aika sitten ja on aina kiva saada hyviä raflasuosituksia. Nämä menevät ehdottomasti listalle 🙂 Kuten sanoit, somen voima on mahtava ja mieluummin etsin ideoita blogeista kuin vaikka yleisiltä listaussivustoilta.

    Omia raflasuosikkeja on tähän mennessä ainakin brunssin osalta Bluestone Lane ja Butcher’s Daughter (vegepaikka) sekä Joseph Leonard dinnerille. Alueista West Village on ihan lemppari muutenkin raflojen suhteen!

    • Voi kuinka ihana ajatus ettei ole mitään aikarajaa, että saa testailla paljon paikkoja siellä asuessaan! Ja hyvä, että oli apua vinkeistä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta