7 ASETTA FLUNSSAAN + SUPERSMOOTHIE

Flunssahan iskee usein lomalla tai kun olet juuri pitänyt vähän rennompaa meininkiä muutaman päivän. Mikä siinä on? Onko kroppa tarpeeksi levollinen, että se päättää rankaista? Tai sitten nämä syysflunssat ovat vain niin katalia. Ensin mieheni sairastui, sitten poika. Ajattelin, että selvisinpäs – täältä pesee, smoothieiden ja terveysruoan takia olen terve. Niimpä niin. 

Vietin viime viikolla Puretreenin kevyempää viikkoa, jossa treenejä kevennettiin ja annettiin kropalle enemmän lepoa. Juuri kun olin valmistautunut jatkamaan taas kovempia treenejä, iski minuun tuo flunssa, jota olin kaikin voimin koittanut karttaa. Mutta voiko siltä välttyä, kun on 24/7 kontaktissa räkää valuttavan taaperon kanssa?

Viime viikko meni kivasti treenien osalta ja huomasin kyllä, että kroppa kaipasi kevyempää harjoittelua tasapainoksi. Ruokien osalta meni ihan kivasti, 95% ohjeiden mukaan. Kropassa alkoi tuntua myös todella hyvältä, kunnes sunnuntaina iski tämä inhottava flunssa. Minulle ehkä pahinta on se, että joudun jättämään treenit tekemättä sairastelun takia. Se ei olisi pahinta, että laiskuudestani jäisin kotiin, vaan se, etten oikeasti saa mennä treeneihin. Kun kyseessä ei ole oma valinta vaan pakko. Nyt ei auta itku markkinoilla, rohdot kehiin ja parantumisiin!

sonjaaleksandras-39

Kuva: Amanda Aho

Mikä siis auttaa flunssaan? Seuraavana esittelen omat keinoni päästä flunssasta irti.  

7 asiaa flunssan karkoittamiseen:

C-vitamiini lisäravinteena

Suomalaiset marjat (puolukka, mustikka, viinimarjat, lakka)

Tyrnimehu

Valkosipuli & Inkivääri tuoreena

Runsas vedenjuonti

Lepo

Riittävä rentoutuminen ja stressin välttely

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TEHOKAS SMOOTHIE FLUNSSAAN

Pakastettua lakkaa

Pakastettua tyrnimehua

Pakastettua banaania

Kauramaitoa

Sitruunamehua ja inkivääriä

Kaikki surrataan blenderissä, kunnes tasaista. Määrät voi määritellä oman maun mukaisiksi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joskus kaipaan sitä, kun sairaana sai oikeasti levätä ja tehdä kaikkensa flunssan parantamiseen. Nyt taaperon kanssa kotona ollessa sairaslomaa ei oteta, eikä flunssa vie pois velvollisuuksia. Toisaalta, on se ihan kiva, että on joku kotona piristämässä päivää.

Muistakaa siis pestä käsiänne ja pysykää terveinä! Ja jos aivastelu alkaa, älkää menkö treenaamaan – been there, done that. Niisk.

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta