8 TUNNIN YÖUNIEN COMEBACK

I FEEL ALIVE! Olo, joka minulla oli kun eilen aamulla sängystä kampesin. Nukuin ensimmäistä kertaa yli puoleentoista vuoteen 8 tunnin yöunet (okei 7h 50min). Tunne aamulla oli pöllämystynyt, väsynyt ja olisin halunnut vielä torkkua, mutta ylösnoustessa fiilis alkoi tuntua jo super hyvältä. Yöunien pätkittäisyys alkoi jo raskausaikana. Yöt menivät milloin potkimisen takia (vatsassa), järkyttävän tiheän pissitarpeen takia tai yleisen asentoärsytyksen takia (ei voinut nukkua mahallaan tai selällään). Pojan syntymän jälkeen unet olivat pätkittäisiä, kuten voi olettaakin.

_MG_1278

Kirppu on aina ollut huono nukkumaan, kuten olen sitä toitottanut. Nyt kuitenkin pojalla on ikää 1v 3kk ja hän vetäisi tällä viikolla ensimmäiset kokoyön unensa omassa sängyssään. Toki meillä on ollut muutama 22-05 tai 22-06 yö aikaisemminkin, mutta en ole itse pystynyt nukkumaan koko yötä. Olen heräillyt tarkistamaan onko kaikki hyvin, pyörimään ajatuksineni, somettamaan kun ei nukuta jne. Tällä viikolla Kirppu on nukkunut 3 kertaa heräämättä kertaakaan iltayhdeksästä aamuun saakka. Edellisyönä oli ensimmäinen kerta kun myös itse nukuin heräämättä kertaakaan.

On ihanaa, kun ei ole iltapäiväväsymystä. Ihanaa, kun päässä ei jomota ja ajatus kulkee. Eilinen päivä kului kuin siivillä, kun olo oli mitä mainioin. Tänään valitettavasti heräsimme uuteen aamuun jälleen 3 yöherätyksen jälkeen. Baby steps, baby steps… 

_MG_1343

En koskaan kuvitellut, että vauvavuoden jälkeenkin lapset heräilisivät näin paljon. Vääriä käsityksiä on silti ollut vähän joka asiassa ja oma lapsi nämä vääryydet vasta korjaa. Järkyttävintä tässä asiassa on silti se, että aloin jo todella tottua 4-5 tunnin yöuniin. Vasta nyt, muutamien ehjien öiden jälkeen tajuan kuinka väsynyt olen ollut. Ehkä ne omat aivot ja kehokin pikkuhiljaa palautuvat, kun saavat kokea enemmän näitä 8 tunnin luksus öitä. En enää voi ymmärtää miten nukuin joskus vaikka 10 tuntia putkeen – niitä ei ole luultavasti lähitulevaisuudessa tulossa. 

Toivotaan, että tämä ei ollut mikään poikkeusviikko vaan Kirppu olisi vihdoin tajunnut ehjän yön ihanuuden.

Hyvää perjantaita kaikille! 

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

2 vastausta artikkeliin “8 TUNNIN YÖUNIEN COMEBACK”

  1. Hei oisko mahdollista saada postausta siitä miten treenaat tällä hetkellä? Oon aika uus lukija, joten kiinnostais tietää.
    Oot muuten erittäin kaunis! 🙂

    • Moi!

      Joo tällä viikolla on luvassa treeniaiheisiakin postauksia. Tosin, en varmaankaan tule koskaan tekemään mitään ”näin saat vatsalihakset” postauksia, sillä en ole koulutukseltani PT tms plus en omaa varsinaisesti näkyviä vatsalihaksia :D. Mutta, toki omista treeneistä ja muusta tulossa 🙂 Ja kiitos kohteliaisuudesta ja kiva että oot mukana lukemassa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta