ÄIDIN IHOLLA – IHONHOIDON ABC

Kasvot paljastavat ihmisestä paljon. Ikä, elämäntyyli, stressi, hormonitoiminta, auringolle altistuminen, ruokavalio ja moni muu asia näkyy ihon kunnossa. Ikääntyminen iholla tapahtuu eri ihmisillä eri aikaan ja paljolti siihen voi vaikuttaa myös omilla valinnoillaan. Hyvän ihonhoidon tärkein pointti on se, että se aloitetaan heti eikä vasta sitten kun on liian myöhäistä.

Itse en ole koskaan ollut niin sanotusti hysteerinen ihonhoidon kanssa, mutta toki mitä enemmän ikää tulee, sitä enemmän se mietityttää. Nyt äitiyden ja ensimmäisen vauvavuoden jälkeen voin sanoa, että ihon kuntoon vaikuttaa niin moni asia, joita en ollut ennen huomannut.

P6060257

Meikittömät kasvot.

Yöunet. Heti kättelyssä vauvan syntyessä yöunet huononivat dramaattisesti. Iholla alkoi nopeasti näkyä väsymyksen merkkejä, milloin turvotuksena, milloin sameutena ja kuivuutena. Jos yöuniin voisi vaikuttaa paremmin, niin tätä asiaa lähtisin ensimmäisenä korjaamaan ihonhoidossa. Toistaiseksi asia on vielä pienen poikamme käsissä.

Ravinto. Kuluttava imetys ja joskus hieman järkyttäväkin ruokavalio näkyi iholla satunnaisina finneinä ja kuivuutena sekä sameutena. Minulla esimerkiksi päivittäinen avokadon syöminen auttoi kuivuuteen ja koen sen auttaneen parantamaan ihonkuntoa jonkin verran. Eihän näitä asioita voi 100% tietää mistä mikäkin muutos johtuu, mutta tämän olen pannut merkille ennenkin. Hyvät rasvat ja puhdas ruokavalio todellakin auttavat ihon kunnon parantamisessa eikä niitä saisi väheksyä ihonhoidossa. Tärkeää olisi huomata ravinnon laatu sekä säännölliset ruokarytmit – ne auttavat niin ihonhoidon kun painonhallinnan parantamisessa.

P6060254

Meikittömillä kasvoilla alkaa näkyä sameus, juonteiden ilmestyminen sekä kirjavuus. 

Vedenjuonti. Vesi vanhin voitehista. Vedenjuonnilla voi tehdä paljon hyvää ihonhoitoa ajatellen. Sen puute näkyy kuivuutena sekä sameutena. Vedenjuonti on ollut ihan liian vaikeaa nyt viime aikoina ja luulen sen vaikuttavan niin painoon kuin ihonkuntoonkin. Sitä muka ei muista juoda. Yleensä juon vettä 1 1/2 – 2 litraa päivässä, mutta määrä saisi olla suurempi.

Ihonsuojaus. Ihon suojaaminen auringolta ei ole mikään vitsi ja sitä pitäisi harrastaa ympärivuoden. Varsinkin paljon ulkoileville aurinkovoide on ihan MUST. Jos haluaa välttyä ennenaikaiselta vanhenemiselta niin kannattaa kiinnittää tähän asiaan huomiota. Tähän aion kiinnittää myös itse nyt parempaa huomiota, sillä huomaan unohtaneeni sen ajoittain vaikka ulkoillaankin päivittäin paljon poikani kanssa.

Ihonpuhdistus. En ole koskaan mennyt meikit kasvoilla nukkumaan ja sen luulen auttavan ihoni kuntoon. Nyt tiedän, että parantamisen varaa on aamuissa. Jaksan illalla hoitaa kasvoni kunnolla, mutta aamulla kiireessä voi ihonhoito jäädä puolitiehen. Hyvät tuotteet ovat avainasiassa ja en voi enempää korostaa sitä, että jokaisen olisi valittava ITSELLEEN sopivat tuotteet, eikä mainoksen perässä arvailla sopivia tuotteita.

P6060262

P6060267

Meikillä ja etenkin pohjustuksella saa aikaan jo vähän freesimmän lookin.

Tällä hetkellä missionani on parantaa alueita, joihin pystyn vaikuttamaan ja alkaa hoitaa entistä paremmin ihoani. Tällä viikolla vinkkejä ihonhoitoon sekä ihonkuntoa parantavaan ruokavalioon – vinkkejä, jotka toimivat ainakin itselläni.

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

2 vastausta artikkeliin “ÄIDIN IHOLLA – IHONHOIDON ABC”

    • Lumenen heleyttävä pohjustus ja Shiseidon Sheer and Perfect – meikkivoide 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta