Anna itsellesi armoa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mies on vapaalla töistä. Ajattelet, että nyt on hyvä päivä ottaa omaa aikaa ja levätä huonojen öiden jälkeen. Päätät lähteä aamulla salille. Mhh, voisin samalla tehdä ison kauppareissun. Menet suoraan salilta kauppaan. Niska väärässä kannat koko viikon ostokset autoon. Vähän jo väsyttäisi… Samalla viet kierrätykseen pahvit ja käyt tankkaamassa auton. Kotona nopea suihku. Syötät vauvan. Siivoat pyyhe päällä sieltä täältä tavaroita. Aloitat ruuanlaiton, hei voisinpas leipoa sämpylöitä…! Huh, nyt pyörryttää, ainiin ruokaa pitäisi syödä. Syöt nopeasti jotain ja jatkat siivousta, pyykkienlaittoa ja leipomista. En voi rentoutua ennen kuin kaikki on siivottu, ruoka valmiina, keittiö siisti, leivät leivottu ja vessanpönttö hinkattu puhtaaksi. Mies kysyy, voinko auttaa? Eeei tässä kai mitään tarvitse tehdä. Silti hyöriminen jatkuu ja jatkuu. Lähdet nukuttamaan vauvaa vaunuilla. Mies tarjoutui lähtemään, mutta sanot tarvitsevasi raitista ilmaa. Tulet takaisin ja hermostuttaa kun mies ei lukenut ajatuksiasi ja siivonnut kodinhoitohuonetta pyykeistä ja kiillottanut pöytiä puhtaiksi. Teet siis sen ja ärsyynnyt. Lopulta kello on kahdeksan illalla ja menet rentoutumaan saunaan viideksi minuutiksi, syöt eli hotkit ruokasi ja ahmit puoli levyä suklaata. Menet nukuttamaan vauvaa ja nukahdat itsekin. Olipas rentouttava päivä.

Puhuin ystäväni kanssa kuinka joskus tuntuu siltä, että kun mies on kotona vapaapäivänään, ei anna itselleen lupaa rentoutua. Vaikka ajatus rentouttavasta päivästä olisi olemassa ja mies haluaisi viettää aikaa vauvan kanssa, jolloin sinulle jää aikaa olla rauhassa – mutta ei. On pakko siivota, touhuta, hyöriä ja pyöriä. Ikäänkuin rentoutumista ei voisi harrastaa kun mies hoitaa lasta. Mutta pahinta tässä on se, että ei osaa rentoutua jos on sotkuista. Tai siis sotkulla tarkoitan, että asunto ei ole täydellisen kodikas, puhtaalle tuoksuva ja mahdollisesti kynttilöillä varustettu. Mistä lähtien sitä on vaatinut itselleen täydellisen ympäristön rentoutumista varten? Tai sen, että jääkaappi on varustettu viikon ruokatarpeilla ja pyykit on pesty koko viikkoa varten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huomaan suorittavani asiota enemmän ja enemmän. Nyt tämä meneillään oleva äitiysloma on tietenkin vauvaa varten ja tärkeää hänen hyvinvointinsa kannalta, mutta huomaan myös, että yritän olla täydellinen kotiäiti. Pitää kodin tiptop, tehdä hyvää ruokaa jokapäivä, leipoa, antaa aikaa vauvalle ja kirjoittaa blogia. Kotona ollessa välillä tuntuu siltä, että täytyy tehdä vähän enemmän ja paremmin. Olen esimerkiksi puolenvuoden aikana pessyt huoneiden ovet kolme kertaa. Kuka siivoaa ovia kolme kertaa puolessa vuodessa? Ja tämän olen tehnyt vauvan nukkuessa, jolloin minulla olisi sitä omaa aikaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Välillä huomaan olevani vielä enemmän puhki mieheni vapaapäivän jälkeen, sillä suoritan päivän aikana niin paljon ”turhia” asioita (leipomalla leipää, siivoamalla varastoa, nyppimällä rikkaruohoja) ja jokaisen pidemmän vapaahetken käytän salilla. Sali on minulle tärkeä harrastus ja rentoudun mieleltäni siellä, mutta joskus sekin aika pitäisi käyttää lepoon. Kun mieheni tarjoutuu auttamaan en edes osaa vastata vaan jatkan päättömästi keksien kokoajan uutta puuhaa.

Kerran mietin ihan tosissaan, että ansaitsenko nyt tätä hetkeä katsoa telkkaria rauhassa kun mies hoitaa vauvaa.

Edelleen siis parannettavaa tässä oman ajan ottamisessa. Antakaa naiset itsellenne armoa ja kun joku tarjoutuu apuun, ottakaa apu vastaan. Kun rentoutumishetki on mahdollinen, älkää käyttäkö sitä rikkaruohoihin – ainakaan joka kerta.

-sonjaaleksandras

FitFashion

FitFashion on Suomen suurin ja paras aktiivisen elämäntyylin blogiyhteisö. Bloggaajien elämänmakuisista tositarinoista löydät motivaatiota ja ideoita arkeesi.

3 vastausta artikkeliin “Anna itsellesi armoa”

  1. Täällä viiden viikon ikäisen maailman ihanimman pikkumiehen äiti, joka tunnisti kyllä itsensä täysin sun tekstistä! Pojan kanssa vietän kaiken mahdollisen ajan, mutta heti kun tulee pieni hetki omaa aikaa, niin häärään keittiössä, pesen pyykkiä tai siivoan! Ja vaikka kuinka tietää, että nyt voisin itsekin nukkua, niin ei sitä vaan osaa olla itselleen armollinen. Kiitos blogistasi, postauksiasi on mukavaa lukea! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta