ARJEN LOHTURUOKAA

Otsikko ei taida puhutella monia aurinkoisesta päivästä nauttivia suomalaisia, mutta täällä ruudun takana on aika väsynyttä porukkaa, joten siksi lohturuokaa kaivataan. 

Kirppu ei osaa ilmeisesti nukkua helteillä ja kahtena päivänä päikkäreitä on nukuttu yhteensä 1 tunti (yleensä 3h per päivä). Viime yönä Kirppu pyöri omassa sängyssään ja lopulta myös meidän sängyssä klo 01-04 hereillä ja itse tein vielä sen virheen, että katsoin elokuvaa keskiyöhön saakka (normaalisti noin 22:30 täydessä unessa). Eli unisaldo on järkyttävän pieni. Tämän päivän kahden tunnin päikkäritaistelu ja vartin unet eivät ole auttaneet asiaa. Nyt odotellaan vain parempaa yötä tulevaksi, jos sitten huomenna oltaisiin pirteämpiä.

Nyt kuitenkin itse postauksen aiheeseen. Törmäsin ensimmäisen kerran comfort food -sanaan monta vuotta sitten Nigellan keittiö -ohjelmaa katsoessani ja aloin pohtia, että mikä itselle on se lohturuoka. Se, joka on täydellistä pitkän päivän päätteeksi. Se, joka saa paremmalle tuulelle. Se, joka aina vaan toimii, vuodesta toiseen. Kauaa ei tarvinnut miettiä kunnes bolognesekastike valikoitui ykköseksi. Tämä ruoka on toimiva niin arkena kuin viikonloppunakin. Arkena, ehkä nopeana versiona, ei niin haudutettuna ja mausteetkin saattavat jäädä puolitiehen. Viikonloppuna basilikalla ja parmesaanilla höystettynä. Tämä resepti on se yleisin, jolla kokkailen, toisinaan lisään tähän vielä pieneksi kuutioitua porkkanaa.

Tämä ruoka paranee pitkällä haudutuksella ja seuraavana päivänä maut vielä parantuvat entisestään. Kannattaa tehdä siis iso satsi kerralla, jotta tätä ihanuutta riittää pariksi päiväksi. Syön usein bolognesea lounaaksi pelkän salaatinkin kanssa, jos en ehdi keittää pastaa. Tämä sopii itseasiassa myös riisin tai quinoan kanssa. Mutta näin pastan kanssa se on nimenomaan sitä lohturuokaa.

P6010187

P6010189

BOLOGNESE

Gluteenittoman annoksesta saa luonnollisesti gluteenitonta pastaa käyttämällä. Ja kasvisversioon esimerkiksi nyhtökauraa tai soijarouhetta jauhelihan tilalle, lihafondin voi vaihtaa kasvisfondiin. 

P6010188

P6010182

Tämä lohturuoka saa joka kerta fiilikset kattoon ja hyvälle mielelle. Pieni parmesaanihuntu vielä kruunaa tämän komeuden. Ah. Täydellistä. Onneksi tätä saa vielä illalla.

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

2 vastausta artikkeliin “ARJEN LOHTURUOKAA”

  1. Tämä menee ehdottomasti testaukseen 😊 minkä merkkinen blenderi sinulla on? Olen muutamia kertoja yrittänyt tehdä nanajädeä, mutta siitä tulee aina liian löysää kun joudun lisäämään nestettä reilusti kun blenderi ei joten saa banaania ja marjoja ilman nestettä muussattua!

    • Moi, mulla on ollut kevään käytössä uusi Kitchen Aid Diamond Jar ja tämän muovikulho on täydellinen tähän hommaan, tehoista puhumattakaan. Valitettavasti nanajäde vaatii tehokkaan laitteen tai sitten sauvasekoittimen. Entisellä edullisella laitteellani en saanut muuta kun savua aikaan nanajädeä tehdessä :D. Panostin itse Kitchen Aidiin, sillä käytän blenderiä noin 3 kertaa päivässä :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta