ARJEN ONNEA ITSENÄISESSÄ SUOMESSA

Itsenäistä Suomea juhlitaan tänään. Tätä meidän kotimaatamme, jota päivittäin pitäisi muistaa arvostaa. Niitä hetkiä, joita otamme itsestäänselvyyksinä. Niitä etuuksia, joita ajattelemme arkisina asioina. Sitä luontoa, jota kohtaamme päivittäin. Niitä mahdollisuuksia, joita maamme suo. Niitä unelmia, joita voi jokainen pitää yllä ja toteuttaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minulla on kokemuksia muualtakin. Käytin nuoruudestani vuoden toisella puolella maailmaa. Chilessä, jossa asiat ovat melko hyvin, mutta tietyissä asioissa paljon huonommin kuin Suomessa. Itse sain asua hyvällä alueella ja nauttia arvostetun koulun opinnoista, mutta niin sanotusti tien toisella puolella asiat olivat paljon huonommin. Ihmisiä asumassa pahvilaatikon tapaisissa hökkeleissä, kerjäämässä kaduilla ja lapsia huonoissa oloissa. Eriarvoisuus ja luokkaerot olivat tavallisia, eikä niistä sen enempää puhuttu. Vuoden aikana näki todella monessa tilanteessa olevia ihmisiä ja huomasin valtavasti asioita, jotka toimivat paremmin Suomessa. Vaikkakin ihmiset ja heidän lämpönsä jättivät minuun lähtemättömän vaikutuksen, koen silti arvostavani Suomea kotimaanani entistä enemmän. Matkustelua on tullut harrastettua jo pidempään, asuttua Kanadassa ja Chilessä. Loppupeleissä Suomi tuntuu lopulta aina parhaimmalta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka Suomessakin on eri asemissa olevia ihmisiä, lähtökohdat ovat kuitenkin paljon paremmat. Lapsen tie koulutukseen ja hyvään elämään on huomattavasti helpompi kuin monessa muussa maassa. Koulutus ei vaadi niinkään rahaa, vaan tahtoa. Lapsien hankinta on turvattua ja perheen kiintymistä vanhempiinsa tuetaan äitiyslomalla, joka on pidempi kuin monissa maissa. Tukea saa moneen asiaan ja vaikka niistäkin usein karsitaan, on lähtökohta silti paljon parempi kuin monessa muussa maassa.

Luulen, että vain Suomessa minulla oli mahdollisuus olla kotona näinkin pitkään. Vain Suomessa sain ilmaisen koulutuksen. Vain Suomessa tunnen olevani täysin turvassa. Vain Suomessa olen kohdannut näin puhtaan ja kauniin luonnon. Vain Suomessa tunnen olevani täysin kotona.

Tulipas postattua ennätyksellisen myöhään. Tänään vietimme kuitenkin kiireisen, mutta ihanan päivän. Aamulla hidas aamiainen, sen jälkeen kuntosalille, iltapäivällä pojan ensimmäiseen joulujuhlaan (taaperojumpan esiintyminen), illalla hyvää ruokaa yhdessä perheen kanssa. Täydellistä – taas jaksaa loppuviikon hienosti. 

Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille! 

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta