ARKIRUOKAA: KEVYEMPI LASAGNE (GL,M*)

Tämä arkiruoka pelastaa useamman kiireisen päivän ja toimii monenlaisessa ruokavaliossa. En ole koskaan fanittanut kermaisen tuhtia lasagnea. Maitokastike ja juustokasat tekevät ruoasta niin tuhdin, että olo on varmasti väsynyt syömisen jälkeen. Raejuusto korvaa monella maitokastikkeen, mutta en ole koskaan siitäkään syttynyt. Joten, tällä kertaa tein lasagnen ilman kastikkeita ja raejuustoja. Kevyt ripaus mozzarellaa päälle tuo halutun juustoisuuden. Tämä arkiruoka maistuu koko perheelle, eikä aiheuta ähkyä. Mausteet ja kasvikset tuovat paljon ihanaa makua ja tuntumaa ruokaan!

Kevyempi lasagne

600-800g naudan jauhelihaa (10% rasvaa)

1 iso sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 kesäkurpitsa

2 porkkanaa

2 tölkkiä tomaattimurskaa (Mutti)

1 kasvisfondikuutio

1/2 tl kanelia

1 tl chilirouhetta (tai maun mukaan)

1 tl paprikajauhetta

mustapippuria (+suolaa)

kourallinen tuoretta basilikaa

lasagnelevyjä (gluteenittomat/tavalliset)

Pilko kesäkurpitsa ja porkkanat pieniksi kuutioiksi, hienonna sipulit. Kuullota niitä kevyesti öljyssä. Siirrä sivuun. Ruskista jauheliha osissa, mausta pippurilla ja kevyesti suolalla. Yhdistä kasvikset ja liha isolla kasarilla/pannulla. Heitä sekaan kasvisfondi, tomaattimurska ja mausteet. Anna kastikkeen porista noin 15 min miedolla lämmöllä. Lisää noin 1-2 dl vettä kastikkeeseen. Sivele isoon vuokaan kevyesti oliiviöljyä. Lado pohjalle kastiketta, lisää pastalevyjä päälle. Jatka kerrostamista ja lisää pastalevyjä haluamasi määrä (Mitä enemmän pastaa, sitä tuhdimpi ja kiinteämpi lopputulos. Jos laitat vähemmän pastalevyjä on ruoka hiilareiltaan kevyempää ja hieman ”löysempää”. Itse käytin 9 kpl levyjä, 3 kerrokseen.)  Päällimmäiseen kerrokseen kaadetaan loput kastikkeesta. Halutessasi voit latoa päälle tomaattiviipaleita, basilikaa ja mozzarellaraastetta tai viipaloitua mozzarellaa. Laita lasagne uuniin 180 asteeseen 50 minuutiksi, anna vetäytyä n. 15 min. Nauti raikkaan salaatin kera!

*Maidottoman reseptin saat jättämällä pois mozzarellan. Gluteenittoman käyttämällä gluteenittomia lasagnelevyjä. 

Nautinnollisia arkiruokahetkiä tähän viikkoon!

Muita reseptejä löydät täältä ;).

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

2 vastausta artikkeliin “ARKIRUOKAA: KEVYEMPI LASAGNE (GL,M*)”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 6
Tykkää jutusta