ARKIRUOKAA: LOHILAATIKKO GRAAVISTA (M)

Rakastan lohta ja kaikkia kalaruokia. Saimme ison paketin graavilohta ja tiesin ettemme ehdi sitä kaikkea syömään sellaisenaan, joten päätin tehdä lohilaatikkoa siitä. Halusin tehdä maidottoman version, joten kaurakerma sopi tähän mainiosti. Monissa resepteissä käytettiin pakasteperunaa, mutta halusin tehdä laatikon alusta asti itse ja kyllä se peruna vaan paremmalta maistuu näin. Lohilaatikko on ihanaa ihan tuoreen lohen kanssa, mutta usein sitä graavia saattaa jäädä ja tällainen ruoka on mainio sen ”tuhoamiseen”. Reseptissä ei ole ollenkaan suolaa, sillä graavattu lohi suolaa hyvin laatikon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maukas lohilaatikko graavilohesta

n. 1 kg perunaa (ei jauhoista laatua)

n. 400-500 g graavilohta

tilliä

1 pienehkö sipuli

Munamaito:

4 dl kaurakermaa

3 kananmunaa

mustapippuria myllystä muutama rouhaisu

voita voiteluun

Kuori ja viipaloi perunat ohuelti. Pilko sipuli ohuiksi renkaiksi. Jos graavi ei ole valmiiksi paloina, leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Voitele uunivuoka voilla. Lado vuorotellen perunoita, graavia, sipulia ja hienonnettua tilliä maun mukaan. Päällimmäiseksi perunoita. Sekoita munamaito ja kaada se vuokaan niin, että päällimmäiset perunat eivät ole seoksen peitossa. Ripottele pinnalle halutessasi korppujauhoja.

Kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa noin 1 tunti 20 minuuttia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lohilaatikko ei varsinaisesti ole kevyimmästä päästä, mutta maistuu koko perheelle. Joskus on ihana käyttää kermaa ja voita, sitten taas maistuu ne ”kuivemmat” ruoat.

Hyvää viikonlopun alkua!

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta