ASTETTA KEVYEMPI KANA-CEASARSALAATTI

Ceasarsalaatti on yksi tunnetuimmista salaateista ja uppoaa varmasti moneen makuun. Itse olen usein vältellyt tätä salaattia arkena sen runsaan kaloripitoisuuden vuoksi. Tällä kertaa kana-ceasarsalaatti -himot veivät voiton ja teinkin astetta kevyemmän version tästä ihanuudesta. Majoneesipohjan sijaan käytin turkkilaista jogurttia ja parmesaania käytin vain vähän. Halusin lisätä mukaan myös hieman ihanaa avokadoa pehmittämään makuja.

Tämä salaatti toimii täydellisesti esimerkiksi lauantailounaalla kylmän valkoviinin kera – nam!

Kana-ceasarsalaatti (2-3 isohkoa annosta)

1 ruukku Romaine tai cosmopolitan salaattia

2-3 broilerin rintafilettä (mausta pippurilla, valkosipulilla, limen mehulla sekä suolalla)

krutonkeja (itsetehtyjä tai valmiita)

parmesaania

1 avokado

Kastike:

2 dl turkkilaista jogurttia

3 rkl hienoksi raastettua parmesaanijuustoa

4-5 anjovisfilettä

1 tl hunajaa

2 valkosipulinkynttä

ripaus mustapippuria

1 rkl limen mehua

Valmista kastike, laita kaikki ainekset blenderiin ja aja täysin tasaiseksi. Laita jääkaappiin maustumaan. Revi tai pilko salaatti sopiviksi paloiksi. Mausta ja paista broilerinfileet pannulla kypsiksi (voit myös kypsentää pinnat pannulla ja kypsentää uunissa 220 asteessa noin 10-15min). Tee parmesaanista ohuita lastuja ja pilko avokado siivuiksi. Kun kanat ovat valmiita ja hetken vetäytyneet, viipaloi fileet ja valmista salaatti. Laita pohjalle salaattia ja kastiketta haluamasi määrä, sekoita huolella. Laita päälle broilerinfileet, krutongit, parmesaania ja avokadoa. Nauti heti!

Ah, onneksi tätä on vielä kaapissa – nyt saunan kautta syömään! Rentoa torstai-iltaa!

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta