MAAILMAN HELPOIN VANILJAJÄÄTELÖ (NANAJÄDE, M)

Nanajädet ovat tulleet tutuiksi täällä blogin puolella, mutta nyt halusin taas väsätä ihan perinteistä vaniljan makuista nanajädeä, ilman mitään ylimääräisiä marjoja tai makuja. Tällä hetkellä oma kesäherkuttelu on toisinaan maltillista, mutta toisinaan vedän jäden päivällä ja mehujään illalla. Vaniljajäätelö on yksi lemppareistani, joten nyt halusin korvata aidon herkun tällä nanajädellä. Itseasiassa taidan tykätä tästä vielä enemmän!  Itsetehdyksi jädeksi tämä on ehkä maailman helpoin.

Ylipäätään kesäisin on vaikeampaa pitää kiinni ruokailurytmeistä ja siitä kuuluisasta ruodusta. Toki pitää välillä herkutella, mutta päivittäiset jädetuutit ja grilliherkut saavat takuuvarmasti pyllyn hyllymään. Jos et siis halua niitä kiloja syksyä varten karistettavaksi, voi jäden korvata välillä tällä nanajädellä.

VANILJAINEN NANAJÄDE

2 jäistä banaania

0,5 dl kauramaitoa

puolikas vaniljatanko

(kuivattuja mulperimarjoja, chian siemeniä jne)

Laita banaanit, kauramaito ja vaniljatangon siemenet blenderiin ja aja tasaiseksi. Lisää kauramaitoa tarvittaessa. (Vaatii melko tehokkaan blenderin.) Koristele valmis annos haluamasi tavalla ja nauti auringon paisteessa!

Huom! Kannattaa hyödyntää tähän reseptiin jo hieman kuoresta ruskettuneet banskut. Pilko ne pakkaseen ja käytä myöhemmin nanajädeä varten. 

Tänään on ensimmäisen lomaviikon perjantai. Viikko meni nopeasti, mutta olen super iloinen, sillä näin paljon rakkaita ystäviäni ja sain nauttia kiireettömästä menosta. Treenit jäivät sivusuun, sillä sain jälleen pienen kesäflunssan ja närästysoireet ottavat jälleen pientä paluuta. Niistä huolimatta täällä kaikki hyvin. Nyt lähdemme nauttimaan hetkeksi takapihan auringosta <3

Lisää nanajäde -reseptejä TÄÄLTÄ 😉

-sonjaaleksandras

VANILJAINEN PUOLUKKA NANAJÄDE!

Nanajäde ei ole hetkeen näkynyt blogin puolella, joten uutta reseptiä kehiin! Toiselta nimeltään nanajäde on siis banaanijäätelö tai nicecream. Tällä kertaa tämä herkku sai pehmeyttä vaniljasta ja potkua puolukasta. Saman tyyppistä reseptiä käytän usein myös smoothieissa. Banaanijäätelön voi päällystää siemenillä ja pähkinöillä tai vaikka granolalla. Nams!

Makeanhimon taltuttamiseen tämä toimii loistavasti, kuten edellisessä postauksessa oli puhetta. 😉

Vaniljainen puolukka-nanajäde

1 dl vanilja soijamaitoa

1,5 jäistä banaania pilkottuna

1 dl puolukoita

1 tl vaniljauutetta

(1 kauha vanilja heraproteiinia)

vettä

Laita blenderiin jäiset puolukat, banaanit, vaniljauute ja soijamaito. Aloita blendaaminen ja lisää vettä pieniä määriä tarvittaessa. Jatka sitkeästi blendaamista kunnes koostumus alkaa muuttua hieman kuohkeammaksi. (Tämä vaatii melko tehokkaan blenderin.) Jos haluat proteiinipitoisen nanajäden, lisää lopuksi heraproteiini ja hieman vettä, blendaa kuohkeaksi. Nauti heti tai pakasta hetken ajan. Lisää pähkinöitä ja siemeniä päälle. (Kuvassa pellavansiemeniä, chiansiemeniä, auringonkukansiemeniä sekä cashewpähkinöitä.)

Näitä nanajäde reseptejä voisi kehitellä loputtomiin! Täydellinen herkku aamupalalle, välipalalle tai makeannälkään. Sopii ja maistuu hienosti myös pienille lapsille. Itse teen saman herkun pojalleni ilman heraproteiinia.

Täältä löydät aikaisempia banaanijäätelö ohjeitani:

F R E S H 2016: HERUKKAINEN NANAJÄDE

F R E S H 2016: MANSIKKAINEN NANAJÄDE

F R E S H 2016: HYVÄNOMANTUNNON NANAJÄDE; WHAAT?

Mahtavaa keskiviikkoa juuri sinulle! 

-sonjaaleksandras

Edellinen postaus: VÄHENNÄ SOKERIA JA HERKKUJA; MITEN?