TOINEN LAPSI?

Koska teille tulee toinen lapsi? Joko pieni sisarus on tilattu? Haluaisitko tytön vai pojan toiseksi lapseksi? Joko yritätte toista? Muun muassa näihin kysymyksiin olen saanut vastata, jo melko nopeasti esikoisen synnyttyä. Ensinnäkin kysymys on todella henkilökohtainen, eikä kysyjät välttämättä tiedä taustaamme. Mitä jos meillä olisi keskenmeno takana tai kovaa yritystä tuloksetta?

Vaikka itselleni aihealue ei aiheuta mitään paniikkia, olisi joskus mukavaa olla vastaamatta ihmisten tiedusteluihin. Totuus on kuitenkin se, että lapsemme on vasta 1v 9kk. Ja toiseksi, me emme ole vielä halunneet toista. Onko se väärin?

faceraskaus

Olen kuullut monen suusta, että lapsella pitää olla sisaruksia. Muutenhan heistä tulee itsekkäitä, lellittyjä ja yksinäisiä. Ainoa lapsi ei opi jakamaan, olemaan kärsivällinen tai ajattelemaan muita. Niinkö se tosiaan on? No, itse uskon siihen, että lellityksi tulee jos vanhemmat lellii. Itsekkääksi tulee, jos vanhemmat antavat kaiken periksi. Yksinäiseksi tulee, jos lasta ei viedä muiden ihmisten keskuuteen. Kärsimättömäksi tulee, jos kaikki annetaan heti. Ajattelemattomaksi tulee, jos vanhemmat käyttäytyvät ajattelemattomasti. Eiköhän kasvatusvastuu ole vanhemmilla eikä sisaruksilla? 

Entä sitten kun olemme vanhoja? Lapset ja heidän lapset tuovat elämään iloa. Mitä jos ainoa lapsi onkin etäinen tai muuttaa kauas? Mitä jos hän ei haluakaan jälkikasvua? No se on ajatus, johon täytyy vain tottua. Vaikka hankkisit 10 lasta niin et voi tietää hankkivatko he jälkikasvua tai asuvatko he lähellä sinua. Et voi tietää ovatko he sinun apunasi ollenkaan kun olet vanhus. Elämä on arvaamatonta ja siihen ei voi vaikuttaa. Toki ajatuksena vanhuus tuntuu ihanammalta kun lähellä on paljon porukkaa. Mutta voihan niitä läheisiä muutenkin olla.

Mites se raskausaika? Toisen lapsen hankinta ei välttämättä houkuta, kun tietää millaisia riskejä raskaus tuo elämään. Puolen vuoden oksentaminen, laskimotukos, lapsen terveyteen liittyvät asiat ja jatkuva ultrassa juokseminen ei houkuta tällä hetkellä ollenkaan. Toki raskaudet ovat erilaisia ja voihan olla, että toista odottaessa olisin kuin ne kauneutta hehkuvat treenipirkot maha pystyssä ilman mitään vaivoja. Ja eihän niitä lapsia noin vaan hankita, niitä tulee jos niin on tarkoitettu.

kayttis-10x15-1156-51

Kuvat: Valokuvaus Nelly

Mites sitten työelämä? 1-2 vuoden poissaolo töistä vie taas niitä työhön liittyviä unelmia kauemmas. Asiat pysähtyvät ja saatat joutua luopumaan mieluisista työtehtävistä. Vauvan huuruinen aika pehmentää taas aivoja himpun verran (hehe) ja työelämään palautuminen tuntuu oudolta. Kuinka päivähoito sujuu ja jaksaako isovanhemmat ottaa hoitoon kahta lasta kun menoja tulee viikonloppuna? Nukkuvatko lapset öisin ja taisteletko päiväunista päivittäin?

Vaikka olen aina halunnut kaksi lasta, en tällä hetkellä haaveile uudesta vauvasta. Emme ole päättäneet mitään, mutta vielä ainakin olemme onnellisia vain yhden rakkaamme kanssa. Mieli voi vielä muuttua, nopeastikin, mutta nyt mennään näin. Toivon, että pojastamme kasvaa ajattelevainen, sydämellinen ja rakastava ihminen, vaikka sitten olisikin ainut lapsi.

-sonjaaleksandras

ps. Kiitos tykkäyksistä, sydäntä painamalla (postauksen yläreunassa) tiedän taas minkä tyyppisistä teksteistä te pidätte! <3

LOMAFIILIKSET ALHAALLA

Viikon loma auringonlämmössä – mahtavaa eikö?

Eilen lomafiilikset muuttuivat ahdistukseksi ja pojan terveys huolettaa lomalle lähtiessä. Se, jota olimme vältelleet kuin ruttoa ja pysytelleet pois yleisistä leikkipaikoista kahden viikon ajan. Korvatulehdus. Se ilkeä lastentauti, joka on pahinta mitä lentokoneessa voi sairastaa. Pahassa korvatulehduksessa kielletään lentäminen kokonaan. Vaarana piilee tärykalvon puhkeaminen. Saimme luvan lähteä, sillä toisessa korvassa oli vielä toistaiseksi lievä tulehdus. Saimme kunnon tropit ja nyt vain toivotaan parasta.

image1-7

Lomafiilikset eivät varmasti ole katossa, jos poika huutaa koko lentomatkan ja kärsii meidän vanhempien päätöksestä lähteä matkalle. Muistan itse lentäneeni flunssassa ja sekin teki kipeää – kuinka sitten korvatulehdus? Antibiootit ehdimme aloittaa 2 päivää ennen lentoa, mutta paine joka korvissa on, ei lähde vielä hetkeen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laukut ovat lähes pakattuina ja kaikki tykötarpeet Kirpun sairastamiseen on hankittu. Nyt ei auta kuin toivoa, että Kirppu saa tarvittavan avun kipulääkkeistä.

Mutta, kysymys, miksi Kirppu on ollut tammi-helmikuun terveenä ja nyt sairastuu? Why oh why?

-sonjaaleksandras

PS. Kirjoitan ensi viikkoa varten joitain postauksia, joten täyttä hiljaisuutta ei ole luvassa! Saattaa olla, että kirjoitan myös matkalta puhelimella kuulumisia. Olin jo pakkaamassa tietokonetta mukaan, kunnes sain täyskiellon mieheltäni olla työskentelemättä matkalla. 😀