AVOKADORAKKAUTTA & SUNNUNTAIRUOKAA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

AVOKADO – Voi kuinka minä sinua rakastan.

Olen aloittanut avokadon syömisen Chilessä vuonna 2005. Guacamolessa ja sellaisenaan salaatissa avokado valloitti minut jo ensihetkillä. Hyvin maustettu guacamole ja nachot/tortillat/ihanmikävaan on parhautta.

Avokadoa voi käyttää leivän, riisikakkujen, munakkaan, pizzan, pastan, tai siis turha luetella sillä kaiken päälle voi avokadoa laittaa. Käytän arkena avokadoa esim. riisikakkujen päällä ja rouhaisen kevyesti suolaa päälle.

Aamu, kun huomaan avokadojen olevan loppu, on kamala. Suhde avokadoon on niin tiivis, että pelkkä ajatus sen loppumisesta maailmassa saa minut kyyneliin.

Tein sunnuntaina ihanaa hyvän mielen ruokaa, avokadopastaa. Tein reseptin hieman eri reseptillä, ilman parmesaania ja muutamilla lisäkkeillä. Lähinnä maidottoman dieetin takia sekä tarvikkeilla joita sattui kaapista löytymään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

RAIKAS AVOKADOPASTA KAHDELLE (maidoton, gluteeniton)

gluteenitonta pastaa

1-2 avokadoa

puolikas sitruuna

pinaattia

miniluumutomaatteja

1 valkosipulinkynsi

suolaa

pippuria (käytin viiden pippurin sekoitusta)

chiliä

hyvää extra virgin oliiviöljyä

Pilko avokadot, lisää loraus oliiviöljyä, suolaa, pippuria, chiliä maun mukaan. Purista sitruunan mehua joukkoon. Pienennä hyvin pieneksi valkosipuli ja lisää joukkoon. Kääntele kaikki sekaisin.  Keitä pasta ohjeen mukaan, muista keitinvedessä runsas suola. Paahda pannulla tomaatteja ja pinaattia. Kun pasta on valmista, kaada ruokalusikallinen keitinvettä avokadojen sekaan (auttaa makujen yhdistymistä pastaan). Kaada pasta sekaisin avokadoseokseen ja rakenna annos lautaselle lisäten tomaatit ja pinaatit päälle. Pieni rouhaisu suolaa ja nauti raikkaan sitruunaisen veden tai mehuvichyn kera.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Avokadon terveysvaikutuksia on ylistetty jo pitkään. Itse olen huomannut varsinkin ihon ja hiusten pysyvän hyvässä kunnossa. Lieko avokadon syy, mutta terveysvaikutuksia tai ei, hyvää se ainakin on <3

Miksi söisit avokadoa?

<3 Runsaasti pehmeää tyydyttymätöntä rasvaa.

<3 Alentaa huonoa kolesterolia.

<3 Lukuisia iholle tärkeitä aineita, kuten C-, E- ja B-vitamiineja.

<3 Antioksidantteja, jotka estävät kehoa hapettumasta. Voi estää siis useita sairauksia, sillä hapettumisreaktioita tapahtuu sairauden alkuvaiheilla.

<3 Tasaa verensokeria.

<3 Runsaasti kaliumia, hieman enemmän kuin banaanissa. Sopii liikkujan ruokavalioon.

<3 Säästää suolan käyttöä, sillä rasva voimistaa makujen aistimista.

Lähde täällä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Käytätkö avokadoa – miten? Saa jakaa reseptejä 😉

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta