DETOX TIISTAI & SMOOTHIE RESEPTI

*Kaupallinen yhteistyö: Puretreeni

Vihdoin herätty terveempänä tähän viikkoon. Viime viikkoinen flunssa vei voimia monelta päivältä ja tietysti sängyn pohjalle. Tällä viikolla edelleen mennään Puren ohjeilla, kiinnittäen extra huomiota raaka-aineisiin. Halusin ottaa flunssan jälkeen pienen puhdistuskuurin, eli keskityn hieman ruokiin, jotka auttavat parantumaan flunssasta, nopeuttavat ruoansulatusta sekä aineenvaihduntaa. Puhdistavia raaka-aineita on monia ja listalla ovat tällä viikolla ainakin: sitruuna, omena, punajuuri, porkkana, valkosipuli, pinaatti sekä inkivääri. Detox tarkoittaa siis kehon puhdistumista kuona-aineista, mutta itse käytän näitä raaka-aineita ruoansulatuksen tehostamiseen sekä aineenvaihdunnan nopeuttamiseen.

Detox-tuotteita löytyy monia, mutta itse en ole koskaan innostunut kaupan hyllyiltä löytyviin puhdistustuotteisiin, vaan suosin aina ruoka-aineilla pelaamista. Silloin tietää tarkasti mitä suuhunsa laittaa. Tällä kertaa halusin tehdä välipalareseptin Puretreeniin sopivaksi, jota voi viimeisten viikkojen tehostamiseksi nauttia. Kyseessä on vihersmoothie, joka virkistää, puhdistaa ja auttaa varmasti mahdolliseen flunssaankin tehokkaan inkiväärin myötä. Detox smoothie saattaa olla monelle pikkujoulukaudesta ”kärsivälle” hyvä tapa aloittaa viikko.

Kyseessä on tosiaan välipala, joten lisää tämä normaaliin ruokavalioon, älä korvaa kokonaista ateriaa smoothiella. Smoothien voi tehdä myös suureen määrään vettä ja juoda sitä päivän mittaan. Säilytä jääkaapissa ja sekoita ennen juomista. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DETOX SMOOTHIE

1/2 sitruunan mehu

1/2 vihreä omena kuorittuna, palasteltuna (pakastettuna)

1/2 banaani

1 dl pakastettua mangoa

pala inkivääriä (1-2 cm pala) 

babypinaattia iso kourallinen

vettä

Laita kaikki ainekset blenderiin, pinaatit pohjalle. (Voit myös pyöräyttää pinaatit sitruunamehun ja pienen vesimäärän kanssa). Lisää hieman vettä ja surrauta tasaiseksi, lisää vettä pikkuhiljaa lisää, kunnes smoothie on juotavaa. 

Omenoita kannattaa paloitella pakastimeen valmiiksi ja sieltä lisätä smoothieen. Huoneenlämpöiset ainekset vihersmoothieen voivat tehdä juomasta tunkkaisen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Terveellistä ja pirteää tiistaita kaikille!

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta