DIJONKANA JA BATAATTI-PERUNAMUUSI ARJEN HETKIIN

Tänään luvassa oikeaa arkiruokaa, helppoa ja herkullista! Tämä ruoka sopii hyvin maidottomaan sekä gluteenittomaan ruokavalioon. Bataattimuusi ei ole välttämättä mikään uusi juttu, mutta tämä dijonkana on usein esiteltynä vain kermaisena versiona. Teen tätä arkiruokaa suhteellisen usein, sillä dijonkana onnistuu aina pysymään mehukkaana ja herkullisena. Dijonin voimakas maku ja bataatin pehmeys toimivat hyvin yhteen ja tekevät tästä arkiruoasta astetta paremman.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DIJONKANA

800g broilerin rintafileitä

2 rkl pieneksi hakattua lehtipersilijaa

1 rkl dijonsinappia

2 rkl oliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi

Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Paista broilerinfileitä noin min per puoli paistinpannulla ja siirrä ne uunivuokaan. Sirottele päälle suolaa ja halutessasi kevyesti pippuria. Sekoita kulhossa sinappi, oliiviöljy, lehtipersilja ja pieneksi silputtu valkosipuli. Levitä seos fileiden päälle ja laita vuoka uuniin. Ohuemmat fileet kypsyvät noin 12 minuutissa (kun on ensin paistettu kevyesti pannulla), laita kypsennyksen jälkeen folio päälle ja anna olla hetki. Paksumpien fileiden kanssa menee 15 minuutista 20 minuuttiin. Älä kuitenkaan anna olla liian kauan, jotta fileet eivät kuivu.

Kun kypsennyksen jälkeen laittaa folion päälle ja antaa kanojen vetäytyä, tulos on mehukas ja kypsä. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BATAATTI-PERUNAMUUSI

1 kokonainen bataatti kuorittuna

5 jauhoista perunaa kuorittuna

puolikas kasvisliemifondi

1 dl kauramaitoa 

suolaa

1-2 rkl voita

1/2 tl muskottipähkinää

Paloittele bataatti ja perunat samankokoisiksi. Laita vettä kattilaan niin, että perunat ja bataatit juuri peittyvät. Lisää veden kiehuessa kasvisliemi ja anna porista kunnes perunat ja bataatit ovat kypsiä. Valuta suurin osa vedestä pois ja jätä pohjalle pieni määrä lientä. Voit myös valuttaa kaiken kulhoon ja lisäillä sieltä lientä muusiin sopivan verran. Vatkaa bataatti, perunat, nokare voita sekä kauramaito (voit lämmittää maidon ennen lisäämistä) muusiksi. Lisää mausteet ja tarvittaessa lisää kasvislientä. Tarkista suolan maku. 

Nauti!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hyviä arkiruokahetkiä! 

-sonjaaleksandras

 

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta