DON’T MESS WITH BREASTFEEDING MOMS

Paljasta pintaa, läpinäkyviä vaatteita, strategiset paikat vilauttavia vaatekappaleita, rintaliivejä, alushousuja. Se on fäijönii.

Vauva, ykkösluokassa. Äiti, joka yrittää kaikkensa, että lapsi pysyisi tyytyväisenä, ei itkisi korviaan nousun aikana tai huutaisi nälkäänsä. Äiti, joka haluaa muille ykkösluokan matkustajille rauhaisan matkan. Äiti, jonka imetyshetki häpäistään netissä. Not cool. 

Tapaus Teri Niitti ja imetys on vallannut somen, eikä mikään ihme. Juuri kun kirjoitin Häpeällisistä äideistä ja ajattelin, että kyllä tämä tästä. Siis ajatuksia ihmisten päästä ei saa pois, mutta että tällainen ajatus kehdataan postata julkisuuteen. Ja vielä ihmiseltä, jolta odottaisin suvaitsevaisuutta. Ihminen, joka stailaa rohkeasti ja postaa paljastakin pintaa Instagramiin.

Emme tiedä pelästyikö hän ykkösluokassa vilahtavaa nänniä vai ylipäätään vauvan päätä joka osoitti kohti rintaa. Emme tiedä mitä ennen kuvan ottamista tapahtui, mutta onko sillä väliä? Lopputulos oli se, että vauva oli ruokailemassa kun Teri päätti ottaa kuvan ja somessa valittaa siitä miksi vauvan päällä ei ole huivia. Tämä kommentti on tottakai ihmiseltä, joka ei ymmärrä millaista on imettää tai ylipäätään olla äiti. Pohdin vain sitä, että jos vieressä olisi istunut jokin fashionista nainen, jolla olisi ollut päällä läpikuultava shifonkipaita ja muodikkaat pitsiset ja paljastavat rintaliivit, olisiko tähän asiaan puututtu?

Lennon alussa postattu kuva keräsi melkoisen shitstormin ja vaikka Teri tiesi ryhtyneensä sotaan, hän ei varmasti tiennyt, kuinka suureen battleen hän lähti. Lentokoneen saapuessa New Yorkiin puhelin olikin jo kuumana vihaisista kommenteista – alkoikohan jo kaduttaa? Äidit ovat supernaisia ja heidän kanssaan ei kannata lähteä sotimaan. Julkisuuden henkilönä Terin olisi kannattanut miettiä hieman kauemmin, sillä tällainen kommentti voi vaikuttaa paljolti hänen työhönsä ja siihen kuinka hänet nähdään tulevaisuudessa alalla. Vaikka hän pyysi anteeksi, voi huono maku jäädä pitkäksikin aikaa.

Minusta on todella kurjaa, että lahjakas stylisti, joka on kerännyt valtavan asiakaskannan, hyvän julkisuuden tyyliasiantuntijana ja tv-kasvona, voi pilata maineensa hetken mielijohteesta sanotulla kommentilla. Sääli, sillä hänen ammattitaitonsa ei tästä mihinkään katoa, mutta muistetaanko hänet nyt stylistina vai imetysvastaisena hölmöilijänä?

Toivon, että kuvassa esiintyvä nainen sai tästä myrskystä vain lisää voimaa ja imetysluottamusta niin, ettei koskaan epäröi imettää lastaan missä tahansa.

Katsotaan selviänkö itse ilman salakuvausta maaliskuussa matkalla etelään, sillä aion imettää melkein vuoden ikäistä Kirppuani lentokoneessa. Ja Kirppu pitää kyllä huolen, että mitään huiveja ei asetella hänen päällensä.

Ja imettäville äideille, keep up the good work! <3

-sonjaaleksandras

 

FitFashion

FitFashion on Suomen suurin ja paras aktiivisen elämäntyylin blogiyhteisö. Bloggaajien elämänmakuisista tositarinoista löydät motivaatiota ja ideoita arkeesi.

3 vastausta artikkeliin “DON’T MESS WITH BREASTFEEDING MOMS”

  1. Vauva ei katso aikaa eikä paikkaa, kun ruokaa alkaa tehdä mieli. Minulla on aina ollut käsitys muotialan ihmisistä vähän pinnallisen oloisina tyyppeinä, eikä tämä kohu sitä käsitystä sitä ainakaan heikentänyt.

    • Luulen, että muotiala on niin laaja, että ei voi yleistää kaikkia pinnallisiksi, mutta tosiaan Terin kommentti ei ainakaan tällaista käsitystä parantanut. Harmillista kun yksi ihminen voi tehdä näin suuren vaikutuksen ja aiheuttaa huonoja käsityksiä muotialasta. Täytyy vain ajatella, että tämä oli vain yksi ihminen ja hän toivottavasti katuu sanomisiaan. Vauvat eivät tosiaan kysy aikaa tai paikkaa, eikä ihmiset saisi pahastua lapsen ruokinnasta näin. Onneksi asiasta nyt puhutaan ja toivottavasti monen käsitykset asiasta ovat muuttuneet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta