EI SE OLE NIIN VAKAVAA

Tarkoittaako aikuiseksi kasvaminen sitä, että pitää aina käyttäytyä kunnollisesti tai vastuullisesti? Onko elämä niin vakavaa? Onko elämä sitä varten, että ollaan niin totisia ja suoritetaan elämää kiireessä, kasvattaen lapsia, käymällä töissä ja unohtaen oma lapsenmielisyys?

P7051037

Joskus tuntuu siltä, että uutiset vain huononevat niin mediassa kuin somessa. Aina saa kuulla ystäviltä tai kaverin kaverilta, kuinka ihmiset sairastuvat, joutuvat tapaturmiin tai ongelmiin. Asiat vakavoituvat ja joskus tuntuu siltä, kuinka ahdistavia uutisia tulisi ovista ja ikkunoista. Nykyään kun kaiken saa kuulla joko somesta tai mediasta. Viimeistään sitten viestin välityksellä ystävältä. Vaikka niihin on välillä hyvä hiljentyä, on muistettava, että maailman murheet eivät lopu ja on keskityttävä joskus vain positiiviseen eikä velloa negatiivisissa asioissa.

Itsekin saatan välillä ottaa negatiiviset tai surulliset uutiset todella raskaasti, vaikkeivat ne koskisikaan omaa elämää. Jos päätyy murehtimaan kaikkia huonoja uutisia, on vaikea pysyä positiivisena ja elämäniloisena.

Ystävät ja lähipiiri kasvavat aikuisiksi ja elävät melko hektistä elämää, stressaavaakin sellaista. Tehdään työt, koti ja hoidetaan lapset. Unohdetaan käydä välillä irrottelemassa tai muistelemassa omaa lapsenmielisyyttä tai nuoruuden huumaa. Joskus on oikeasti hienointa laittaa aivot täysin narikkaan, pelleillä, nauraa, juoruta ja vain olla. Vaikka elämä onkin täynnä vastuuta ja huolehdittavaa, on minusta tärkeää pitää huoli myös siitä, ettei hauskuus katoa elämästä. Vaikka onkin joskus vaikeaa ja vakavaa, auttaa huumori ja positiivisuus jaksamaan.

P7051053

P7051033

Kiitollisuus, positiivisuus ja iloinen elämänasenne auttavat tekemään elämästä mielekästä ja hauskaa. Arjessa pienet hassuttelut ja lapsenmieliset tilanteet naurattavat pitkään ja saavat joskus vaikeatkin päivät tuntumaan hieman helpommilta.

Jos elämästä ei ala nauttia heti niin koska sitten?

Let loose everyone! Tulevana viikonloppuna aion olla aivot narikassa ja nauttia Ruisrockin antimista!

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Yksi vastaus artikkeliin “EI SE OLE NIIN VAKAVAA”

  1. Kiitos, mulle tuli tosi hyvä mieli tästä postauksesta! 😊 On totta, että tässä some-ajassa negatiiviset uutiset kulkevat hyvin ja nopeasti, ja usein jäävät painamaan mieltä. On tärkeä muistutus pitää elämässä ja arjessa mukana myös positiiviset ajatukset ja kiitollisuus ihan tietoisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta