ELÄMÄ DIEETIN JÄLKEEN?

Dieetin jälkeinen elämä on sitä oikeaa elämää – eikö? Olen läpikäynyt monta ruokavalion muutosta, ison painonpudotuksen, lyhyempiä dieettejä ja elämäntapamuutoksen. Usein ”kielletyt” jutut hiipivät takaisin lyhyemmän dieetin jälkeen, jonka jälkeen ollaan taas aloituspisteessä. Tästä pisteestä lähdetään jälleen toteuttamaan uutta dieettiä. Kuulostaako tutulta?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itse olen monesti huomannut, että itseään kieltämällä vanhat tavat tulevat takaisin jossain vaiheessa. Vaikka olen jo tehnyt valtavan suuren elämäntapamuutoksen vuosia sitten, ovat jotkut tavat edelleen tiukassa. Liian nopeasti tehdyt muutokset, liian radikaalit käännökset aiheuttavat helposti paluun takaisin vanhaan dieetin päätyttyä. En usko, että kukaan pystyy käntämään kelkkaansa yks kaks ja unohtamaan kaikki vanhat paheensa. Mutta onko se edes järkevää? Oma matkani on ollut pitkä, mutta päivä päivältä saavutan sitä parempaa olotilaa. Tavoitteet muuttuvat, mutta motiivi on sama. Voida kokonaisvaltaisesti hyvin.

Miten dieetistä voisi tehdä elämäntapamuutoksen? Miten hyvistä, uusista opeista saisi pidettyä kiinni? Luulen, että suurin asia tässä on motivaatio. Jos painottaa kaiken energiansa tiettyyn ajankohtaan, tiettyyn viikkomäärään tai tavoitteeseen, voivat energiat loppua kuin seinään dieetin loputtua. Mitä ensimmäisenä päivänä dieetin jälkeen tapahtuu? Kokeillaanko pitkästä aikaa jotain kiellettyä raaka-ainetta, unohdetaan liikkua yhtä aktiivisesti, ei jakseta miettiä säännöllistä syömistä tai pakata eväitä töihin? Eihän sitä nyt lihoa muutamasta ylimääräisestä juustoviipaleesta, unohdetusta treenistä ja palaveripullasta? Entä sitten pidemmällä juoksulla, ovatko ne kilot hetken päästä taas lanteilla ja kerätyt lihakset veltostuneet kuin hitaasti tyhjenevä ilmapallo? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olisiko kuitenkin parempi aloittaa maltilla, muuttaa elämäntapojaan pikku hiljaa, asia kerrallaan? Ja muistaa 8 viikon dieettiä aloittaessa, että sen on jatkuttava jossain määrin koko loppuelämän, jos haluaa pysyvän muutoksen? Asia on sisäistettävä niin, että muutos tulee jostain muualtakin kuin sieltä valmentajan paperilta. Nimittäin se dieettilappunen ei varmasti kulje loppuelämää mukana.

Puretreeni -valmennus on tulossa päätökseensä ja viimeiset viikot ovat jälleen olleet super antoisia. Olen tietoisesti tehnyt valinnan, etten noudata ohjeita ihan sataprosenttisesti. Teen treenit mahdollisimman täysillä, omien aikataulujemme mukaan, syön ohjeiden mukaan arkena ja satunnaisissa juhlissa poikkean säännöistä. Valinta on siksi sellainen, että oppisin vieläkin paremmin tekemään herkuttelusta osan elämää, ilman ongelmia. Herkuttelu, joka olisi satunnaista, kohtuullista ja ehkä tulevaisuudessa terveellisempääkin. Puren ruokavalio vaikuttaa positiivisesti ruoansulatukseeni, poistaa vatsakipuja ja suoliston ongelmia, parantaa ihoani sekä yleistä energiaa ja vointia. Haluan luoda siitä itselleni normin, tietyillä vapauksilla höystettynä. Olen ruoan rakastaja, joten täysin askeettista ruokailijaa minusta ei saada. Päällimmäisenä motiivina muutokseen ovat kuitenkin mainitsemani positiiviset asiat, joita Pure on tuonut. Motiivina ei ole enää ollut laihduttaminen, sillä koen olevani sopivassa koossa tällä hetkellä. Jos motiivina olisi vain laihdutus, innostus varmasti lopahtaisi dieetin jälkeen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka tiedän, että olisin saanut vieläkin parempia tuloksia noudattamalla ohjeita 100%, en kadu tilannetta ollenkaan. Voin hyvin ja koin saavani taas uusia avaimia vieläkin parempaan oloon. Kerron ensi viikolla tarkemmin matkan varrella tapahtuneista muutoksista ja tuloksista.

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta