F R E S H 2016: ”EI USKOISI TERVEELLISEKSI” – SUKLAAMOUSSE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä, jotka ostavat suklaalevyn ja syövät sen yhdeltä istumalta. Olen irtokarkki -naisia ja niitä kyllä uppoisi vaikka kilo kerralla. En ollut koskaan ostanut itselleni suklaalevyä, vain miehelleni (joka on näitä ”syön koko levyn” -ihmisiä), mutta viime vuonna asiat muuttuivat. Kirpun syntymän jälkeen kartoin suklaata kuin ruttoa, sillä tiesin sen aiheuttavan pikkuiselle vatsavaivoja. Kun Kirppu kasvoi ja voimistui, eikä vatsavaivoja enää tullut niin herkästi eri ruuista, aloin himota suklaata. Ja kerran söin jopa puoli levyä kerralla. Imetyksen tuoma kulutus vei kalorit mennessään ja suklaata upposi. Loppuvuodesta päätin hillitä kaikkia herkkuhimojani ja nyt olenkin löytänyt uuden jälkkärin, jolla suklaahimot taltutetaan tehokkaasti. Toki, suklaapala siellä täällä ei haittaa ja on ihan tervettäkin herkutella, mutta näihin päivittäisiin kohtaamisiin on raakakaakao parempi vaihtoehto.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Kaikki maailman suklaa valmistetaan kaakaosta. Kaakaota saadaan Theobroma Cacao-nimisen puun hedelmistä ja näiden hedelmien sisältä löytyvistä hieman mantelia suuremmista kaakaopavuista valmistetaan suklaata. Tavallisen suklaalevyn valmistamiseen tosin käytetään vain muutaman pavun verran kaakaota ja loppu koostuu yleensä valkaistusta sokerista, maitojauheesta ja erilaisista rasvoista muodostuvasta massasta.

Raakakaakao sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa ja jopa 10 prosenttia kaakaon painosta on antioksidantteja. Suomessa esimerkiksi mustikka tunnetaan antioksidanttipommina, mutta mustikkakin sisältää vain kymmeneksen kaakaon antioksidanttimäärästä.

Raakakaakao sisältää kaikista maailman ruoka-aineista suurimpia pitoisuuksia magnesiumia sekä korkeita pitoisuuksia rautaa, kromia, sinkkiä, rikkiä ja kuparia. Kaakao on hyvä kuitujen lähde ja kuumentamattomassa muodossa se sisältää myös paljon E- ja C-vitamiineja sekä suuren määrän aivojemme mielihyvää tuottaviin välittäjäaineisiin vaikuttavia ainesosia ja niiden rakennusaineita.” -Lähde täältä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ystäväni puhui seuraavasta herkusta tällä viikolla ja sainkin siitä inspiraation. Tein oman versioni avokado-raakakaakao -moussesta, kunnes huomasin netin olevan pullollaan samantyyppisiä mousseja. Noh, tämä on minun versioni ja kyllä maistui! Jopa miehelleni, joka ei tunnistanut moussesta kuin banaanin ja suklaan.

”Ei uskoisi terveelliseksi” -suklaamousse (kahdelle)

1 banaani

1 avokado

2 rkl raakakaakaota

4 taatelia vedessä liotettuna

vaniljaa (aitoa/uutetta/vaniljasokeria) maun mukaan

mantelimaitoa (käytin makeuttamatonta)

mansikoita moussen päälle

Kaikki ainekset blenderiin ja mantelimaitoa vähitellen kunnes seos on moussemaista. Banaanit voi jäädyttää ennen moussen tekoa pakastimessa, jos blenderisi on tarpeeksi tehokas. Laita mousse laseihin ja jääkaappiin tekeytymään hetkeksi (kunnes mousse on kylmää). Nauti!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Millä te korvaatte suklaan tai muut herkut kun on pakko saada jotain hyvää?

-sonjaaleksandras

FitFashion

FitFashion on Suomen suurin ja paras aktiivisen elämäntyylin blogiyhteisö. Bloggaajien elämänmakuisista tositarinoista löydät motivaatiota ja ideoita arkeesi.

2 vastausta artikkeliin “F R E S H 2016: ”EI USKOISI TERVEELLISEKSI” – SUKLAAMOUSSE”

    • Ne on kyllä niin makeita, että lähtee himot kyllä tiehensä tehokkaasti! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta