F R E S H 2016: HYVÄNOMANTUNNON NANAJÄDE – WHAAT?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mikä ihmeen NANA? 

No baNANA, eli suomeksi banaani, sopisiko nimeksi sittenki Naanijäätelö? Toiselta nimeltään tämä on nicecream. No tämä on kuitenkin yksi somevillitys jälleen kerran ja olihan sitä pakko testata. Tein oman versioni banaanijädestä, yhdistäen sitä itsetehtyyn protskujäätelöön. Tavallaan siis smoothiekulhon ja jäätelön sekoitus. Ihastuin täysin! Tein nanajäätelöä kerran aiemminkin, vanhalla blenderilläni, joka sitten alkoi savuamaan koetuksesta. Uusi rakkauteni, Kitchen Aidin blenderi, sai homman vihdoin pelittämään. (Uskoisin, että jos laitteessa on jäänmurskaustoiminto, pystyy se myös tähän.)

Pelkäsin hieman, että odotettu jäätelö muistuttaisi liikaa vauvan soseita, mutta seoksesta tuli ihan oikeasti pehmismäistä jäätelöä. Siis pelkästä banaanista. Uskomatonta. Tämä on muuten hyvä herkku myös lapselle, tosin pienimmille ilman proteiinijauhetta.

Yam!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kerros Nanajäde (kahdelle, tai yhdelle :D)

2 banaania

Vaniljaa, aitoa tai vaniljasokeria

100g mustaherukoita

1 kauha vaniljaheraa (käytin Foodinin)

100g mansikoita

Mantelimaitoa noin 2-3 dl

Mulperin marjoja (kuivatettuja)

Laita banaanit pilkottuna pakkaseen pariksi tunniksi tai yön yli.

Valmista pohjakerros: mustaherukat, vaniljahera ja mantelimaitoa blenderiin, maitoa niin paljon kunnes seos on ”pehmistä” koostumukseltaan. Laita seos pakkaseen.

Toiseen kerrokseen: käytä vain vaniljaa, mansikoita ja maitoa, aja blenderissä pehmikseksi. Kaada toinen kerros jähmettyneen ykkökerroksen päälle. Laita pakkaseen.

Kolmanteen kerrokseen: ota banaanit pakkasesta ja aja blenderissä niin kauan (pari minuuttia), että seos on jäätelömäistä (vaatii tehokkaan blenderin). Voit laittaa tipan mantelimaitoa helpottaaksesi pehmiämistä, lopussa laita vaniljaa mausteeksi ja halutessasi jotain makeuttajaa. Kaada nanajäde marjakerrosten päälle ja tee tikulla muutama pyörähdys kipon ympäri niin saat pienen raidoituksen aikaan.

Koristele mulperin marjoilla ja mustaherukoilla. Anna jähmettyä hetki pakkasessa tai vaikka yön yli (ota kuitenkin sulamaan hetkeksi ennen syömistä).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Söin tämän kipollisen siis yksin. Melkein yhdeltä istumalta. Eikä yhtään huono omatunto!

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta