F R E S H 2016: KUTITTAAKO?

Niin siis kutittaako hiuspohjassa

Hiuspohjan ongelmiin on olemassa paljon erilaisia syitä. Ihosairaudet ovat asia erikseen ja jos tuntuu, että kaikki ei ole kunnossa, voi hiuspohjaa käydä näyttämässä ihotautilääkärillä. Hiuspohja voi oireilla myös monista asioista, kuten stressistä. Sisällä tapahtuvat muutokset näkyvät usein iholla erilaisina ongelmina. Ongelmiin on kuitenkin vastauksia, kun vain selvittää ongelman taustaa.

Hilse – hilsettä on sekä kuivassa että rasvoittuvassa hiuspohjassa. Kuiva hiuspohja usein näkyy hartioilla kuivana valkoisena ”pölynä”.  Lievä hilseily on hyvin tavallista ja varsinkin talvisin. Hiuspohjassa voi näkyä kuivia kohtia ns. karstaa. Kuivuus hiuspohjassa kutittaa ja kiristää ihoa. Kuivuus voi olla atooppisuutta, liiallisen saippuan käyttöä tai olosuhteista johtuvaa. Psoriaasis on jo hilseilyyn liittyvä sairaus ja usein huomataan kun perus kotihoito hiuksille ja iholle ei riitä vaan kutina ja hilseily jatkuu. Rasvoittuva hiuspohja on myös hyvin yleistä, usein se vaatii vain tiheämpiä pesuja ja yleensä pesevämpiä shampoita. Kun rasvoittuvuuden lisäksi hiuspohja kutisee ja sinne muodostuu runsaammin talia ja iho kutisee, voidaan puhua rasvaisesta hilseestä. Tämä hilse on tiukemmassa hiuspohjassa ja on lähinnä tahmeampaa/karkeampaa. Tässäkin tapauksessa, jos hilseily ei lopu kotihoidolla on syytä käydä lääkärissä. Hilseily voi olla ja usein onkin hiivasienen aiheuttamaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itselläni ja monenmonella suomalaisella on ongelmana talvisin juuri kuiva hiuspohja ja ihmiset usein puhuvat hilseestä yleisesti. Pahinta on ostaa siihen ongelmaan rasvoittuvalle hilseelle tarkoitetun shampoon ja pahentaa tilannetta entistä kuivempaan suuntaan. (Tietenkin rasvoittuvaan ei myöskään ole hyvä ostaa kosteuttavia tuotteita.) Eli pölyävä hilse = kuiva. Rasvainen ja ”tarttuva” hilse = rasvoittuva.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itse monena talvena kuivuutta vastaan taistelleena sekä asiakkaitteni hiuspohjaa ”korjatessa” olen ollut kaikkein tyytyväisin Cutrinin Bio + Balance -linjaan. Tämä kosteuttava kolmikko vie kuivuuden mennessään ja palauttaa kutisevan ja kiristävän hiuspohjan takaisin normaaliksi.

Ensimmäinen tuote, jota testasin oli Balance Moisturizer Dryness Relief 3. Kuten nimestä voi päätellä, se nimenomaan on helpotus (relief). Hiuspohjaan laitetaan jakauksittain nokan avulla voidemaista tuotetta ja hierotaan kauttaaltaan hiuspohjaan. Laitoin tuotteen aina yötä vasten, jotta aamulla pystyi pesemään hiukset ja tuote oli vaikuttanut. Yleensä hiuspohja ja tyvi ei edes näyttänyt rasvaiselta aamulla, joten pystyi hyvin olemaan pesemättäkin. Shampoo ja hoitoaine samasta linjasta tukevat hoitoa ja auttavat sekä hiuspohjaa, että hiusta palauttamaan kosteuden takaisin. Sopii myös ennaltaehkäisyyn. Hoitoaine ei tehnyt hiuksista lattania, joten sopii hennommallekin hiukselle.

Todella kuivaan hiuspohjaan voi olla hyvä pitää hieman taukoa muotoilutuotteista, joita käytetään suoraan tyviosiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cutrinin Bio + -sarjasta löytyy vastaus myös moniin muihin hiuspohjan ongelmiin, myös siihen rasvoittuvaan hiuspohjaan. 

*Yhteistyössä Cutrinin kanssa. 

-sonjaaleksandras

FitFashion

FitFashion on Suomen suurin ja paras aktiivisen elämäntyylin blogiyhteisö. Bloggaajien elämänmakuisista tositarinoista löydät motivaatiota ja ideoita arkeesi.

3 vastausta artikkeliin “F R E S H 2016: KUTITTAAKO?”

  1. Nää menee kyllä testiin. Itellä on just nyt todella kutiseva ja kuiva päänahka 🙁 oesetkö hiukset kuinka usein?

    • Vaihtelevasti, 1-3 päivän välein, mutta kutisevina aikoina aluks pesen muutaman kerran putkeen noilla ja sitten pidän vähän väliä. Se ylimääräinen tali pois hiuksista tehokkaasti ja sit antaa rauhoittua pari päivää lisäten sitä hoitovoidetta! Tää tepsii ainakin mulla 😊

    • kiitti paljon. Oon ite just miettinyt olisko järkevää pestä joka päivä vai harvemmin. mitä oon netistä lukenut, useet lääkärit sanoo että joka päivä ja kampaajat, että ei missään nimessä joka päivä. Toi voide tuntuu kyllä tehokkaalta. Ärsyttävä vaiva! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta