F R E S H 2016: PURETREENIN STARTTAUS

Viikon alku on mennyt loistavasti! Muutamana päivänä ruoka on hieman jo illalla tökkinyt, vaikka luulin ennen syöneeni paljon, on ruokamäärä nyt vielä suurempi. Lisäsin ruokavalioon vielä hieman rasvoja ja hiilareita imetyksen vuoksi. Ruokavalio on tuntunut todella hyvältä ja toisin kuin ennen, vatsani on pysynyt kunnossa, liekö gluteenittomuus tai maidottomuus syynä. Oli mahtavaa kun ohjeet antoivat paljon valinnanvaraa ja ruoat eivät varmasti jää yksipuolisiksi tämän ohjelman kanssa. Ruoat sopivat hyvin miehellenikin ja osittain Kirpullekin, eikä ole tarvinnut tehdä erillisiä ruokia.

Imetyksen takia tunnustelen ensimmäisinä viikkoina oloani ja lisäilen ruokaa tarvittaessa.

Esimerkkiruokia tältä viikolta:

Kananmunia, avokadoa, riisikakkuja, herasmoothie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Puuroa, marjoja, kookosrasvaa

Kesäkurpitsa-porkkana-jauhelihabolognesea, riisiä, salaattia

Kanaa ja riisiä, vihanneksia, parsaa, avokadoa

Lohta ja paahdettuja punajuuria, salaattia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dijonkanaa ja bataattiranskalaisia, vihanneksia

Smoothieita (heraa, banaania, marjoja, omenaa jne)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5 ateriaa siis päivässä ja koitan vaihdella paljon raaka-aineita, sillä en halua jumittua kana-riisi-parsa -settiin. 😀 Vaikka se hyvää onkin.

Tiistaina kävin vetämässä ensimmäisen salitreenin, jalkapäivän. Täytyy sanoa, että nyt oli Nanna Karalahti tehnyt hyvää työtä ja jalat saivat kyytiä. Ohjelma oli hyvin erityyppinen kuin aiemmin käyttämäni ohjelmat ja työtä sai tehdä, että jaksoi kaikki sarjat loppuun saakka. Olin todella fiiliksissä kun sain niin hyvän tuntuman jalkoihin, tosin vaunulenkki seuraavana päivänä oli melko järkyttävä.  Jalkoja hapotti ja tuntui siltä kun joku olisi vaihtanut Kirpun elefanttiin vaunuissa. Pistävä talviviima ja lumihanki eivät tietenkään auttaneet asiaa. Kävin vetämässä myös juoksutreenin vetämällä Kirppua pulkassa perässäni ja se vasta tuntuikin. Koitan salitreenien (3 kertaa viikossa) lisäksi tehdä ohjelman kotitreenejä hieman soveltaen niitä, jotta Kirppukin voi olla mukana. Joko vaunulenkein tai juurikin pulkkaa vetäen nyt kun siihenkin on, kiitos lumen, mahdollisuus. Tänään vuorossa olisi kahvakuulatreeni kotona ja viikonloppuna pääsen tekemään 2 muuta salitreeniä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tällä viikolla on myös ollut muutama huono yö, jotka ovat vaikuttaneet energiatasoihin päivisin. Edelleen Kirppu heräilee noin 3 maissa yöllä. Joskus nukahtaa helposti ja joskus saattaa kolmen jälkeen herätä monen monta kertaa. Hampaita on taas tuloillaan, joten se ehkä häntä öisin häiritsee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muuten olotila on ollut hyvä ja olen nauttinut ensimmäisestä pureviikosta! Ensimmäistä kertaa koen, että tätä ruokavaliota jaksaisi noudattaa vaikka lopunelämää, toisinaan varmasti esim. leipää syöden tai ravintolassa herkutellen, mutta uskon, että sama runko jää vielä 8 viikonkin jälkeen. Syy miksi tämä toimii minulla on ehkä se, että en ole joutunut kieltäytymään juurikaan mistään omista arkiruuista. Ainoa, jota tulen ehkä kaipaamaan on itsetehdyt moniviljasämpylät. Ehkä täytyy keksiä jokin uusi resepti tätä korvaamaan – any ideas?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen koittanut tehdä ruokia jääkaappiin valmiiksi, jotta 5 ateriasta selviää nopeasti päivän aikana. Ruokavaliota on ehkä hankalampi noudattaa, jos ruokia ei preppaa valmiiksi. Tein yhtenä päivänä samaan hyömyyn 3 erilaista ruokaa ja pakkasin ne purkkeihin jääkaappiin. On ollut helppo väsyneinä päivinä vain napata ruoka jääkaapista ja lämmittää, vähentää myös lipsumisia!

Mitenkäs lukijat, oletteko aloittaneet tammikuussa uuden treenin tai ruokavalion, kuinka on sujunut? Mitä tavoitteita teillä on tälle keväälle ruoan tai treenin suhteen?

sonjaaleksandras

 

 

 

FitFashion

FitFashion on Suomen suurin ja paras aktiivisen elämäntyylin blogiyhteisö. Bloggaajien elämänmakuisista tositarinoista löydät motivaatiota ja ideoita arkeesi.

Yksi vastaus artikkeliin “F R E S H 2016: PURETREENIN STARTTAUS”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta