TÄYDELLINEN SALAATTIKULHO

Vaikka salaattikulho ja smoothiekulho ovat jo ”old news”, en voi sille mitään, että innostun näistä yhä edelleen. Salaatin tekeminen menee arjessa helposti tomaatti-kurkku-salaatti -linjalle, eikä siinä mitään jos se on ruoan kyljessä. Tykkään kuitenkin syödä salaattia ruokana ja silloin siihen täytyy saada ruokaisuutta. Salaattikulhoissa mielikuvitus on rajana ja makuelämyksiä saa niin monella tavalla. Tällä kertaa sain inspiraatiota New Yorkista ja tein tällaisen lämpimän salaattikulhon quinoalla, lehtikaalilla ja kanalla sekä muilla höysteillä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Täydellinen salaattikulho quinoalla ja lehtikaalilla

n. 1,5 dl valmista quinoaa kasvisfondissa kypsennettynä

pieni pala halloumia

1 paistettu broilerin rintafilee

puolikas avokado

1 dl kypsää parsakaalia

1 tomaatti

lehtikaalia

1 dl maissia

romainesalaattia tai vastaavaa

pieni lusikallinen tahinia (oman maun mukaan)

Kypsennä quinoaa ohjeen mukaan ja lisää veteen kasvisfondi. (Teen yleensä isomman satsin jääkaappiin valmiiksi.) Sekoita kypsän quinoan sekaan tahinia. Paista broilerin filee ja halloumi, kypsennä parsat al dente, pienennä ja paista lehtikaalit kevyesti voissa. Pienennä avokado sekä tomaatti ja revi salaattia kulhon pohjalle.

Lisää kulhoon maissia, quinoaa, pilkottu broiler, halloumia, tomaattia, lehtikaalia ja avokadoa. Nauti heti lämpimänä tai kylmänä.

(Teen yleensä isomman määrän broileria, quinoaa sekä parsaa ja otan jääkaapista aina sopivan määrän salaattia varten.) Salaatissa kannattaa käyttää romainen tyyppistä salaattia, sillä ohutlehtisemmät helposti vetistyvät lämpimässä salaatissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lopuksi yleensä sekoitan kaikki ja mössään avokadon sekaan. Nautinto on varma!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ah – nyt jo tulee nälkä näitä kuvia katsellessa!

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta