HITAITA AAMUJA JA HELPPOJA RUOKIA

Marraskuun pimeät aamut, villasukat, Pikku Kakkonen ja kynttilät. Hitaita aamuja on nyt nähty muutamana päivänä ja olemme nauttineet olostamme kotona sekä mökillä. Viime viikkoinen sairastelu ja väsymys sai minut tajuamaan jotain. Heräsin ja ymmärsin, että nyt on aika hidastaa. Nyt on aika miettiä vain minua ja poikaa sekä meidän kolmihenkistä perhettä. Nyt on aika loikoilla pitkään sängyssä, juoda valmista smoothieta, ulkoilla ja olla rennosti. Vaikka blogi ja muut hommat pyörivät edelleen, yritän ottaa rennosti ja nauttia. Viimeinen kuukausi hoitovapaalla käynnistyy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä viimeinen kuukausi voisi olla täynnä kotoilua, rentoilua sekä kivoja retkiä kylään, ulos sekä joulutapahtumiin. Viimeisenä kuukautena en stressaisi ruoanlaitosta, vaan tekisin joskus vain helpon kautta. Viimeisenä kuukautena jättäisin pois ylimääräisen työn ja keskittyisin vain poikaan. Viimeisenä kuukautena olisin mahdollisimman rento mutsi. Viimeisenä kuukautena nauttisin, lukisin kirjaa, katselisin lämmittävää takkaa, vaihtaisin joululakanoihin, tekisin kotiin lämmintä tunnelmaa ja hengaisin sohvalla poika kainalossani miettien, en mitään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sain testiin Lapin Marian luomu smoothieita* ja poika sai ne heti rentona päivänä käyttöön. Vaikka blenderissä sotkeminen on maailman helpointa ja nämä smoothiet olisivat täydelliset vaikka reissun päälle, päätin, että juodaanpas niitä ihan kotona. Silloin kun poika herää päiväunilta, tulee kainaloon ja kertoo, että on nälkä. Ei tarvitse tehdä mitään, vaan vain olla. Yksinkertaista ehkä jollekin, mutta itselleni joskus opettelun paikka.

Itselleni itsetehty ruoka on aina tärkeää, toiselle se voi olla vaikka täydellisesti viikatut ja silitetyt lakanat. Toiselle taas hammasharjalla harjattu pytty tuo elämään tasapainoa. Joskus on kuitenkin hyvä päästää irti päähänpinttymistä ja vain rentoilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen tarttunut jälleen muutamaan kirjaan, osaan äänikirjoina ja osaan pokkareina. Hetkiä, joita ei aina muista käyttää kun on palannut töihin. Hetkiä, jotka usein kuluvat kodinhoitoon, someen tai bloggaamiseen. Nyt otan niistä kiinni ja yritän muistaa ne rentouttavat vaikutukset myös töihin palattuani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näihin rentoihin tunnelmiin – vaikka on maanantai, yritän lopettaa ylisuorittamisen ja rentoutua.

Muistakaa tekin ottaa arjessa rentoja hetkiä ja hitaita aamuja. Niitä hetkiä, kun ei oo niin justiinsa. Niitä, kun teet sitä mistä nautit ja mikä on tärkeää. 

*tuote saatu blogin kautta

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta