HOMEMADE LAHJA: SAARISTOLAISLEIPÄ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saaristolaisleipä on aina kuulunut meidän joulupöytään. Mädin, kinkun tai pelkän voin kera sitä on tullut popsittua jokaisena Jouluna. Tänä vuonna kun taas kierrämme muiden joulupöydissä, ajattelin tehdä viemisiksi tätä herkkua. Löysin useita ohjeita ja tein soveltaen oman versioni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saaristolaisleipä

1 litra piimää

50g tuorehiivaa

3 dl siirappia (leipäsiirappia/tavallista tummaa siirappia)

3 dl kauraleseitä

3 dl kaljamaltaita

1 dl kaurahiutaleita

1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä

4 dl ruisjauhoja

7 dl (noin) vehnäjauhoja

2 tl suolaa

Voita vuokien voiteluun

Leipien voiteluun vedellä ohennettua siirappia

1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva ja kaikki muut aineet paitsi suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, lisää suola loppuvaiheessa ja kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa 1,5 tuntia.
2. Sekoita kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Kaada taikina kahteen leivinpaperilla vuorattuun ja voilla voideltuun leipävuokaan ja tasoita leipien pinta. Anna saaristolaisleipien kohota noin puoli tuntia.
3. Paista saaristolaisleipiä 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 1 tunti. Voitele leipien pinta vedellä ohennetulla siirapilla ja jatka kypsentämistä vielä noin 30-45 minuuttia.
4. Kumoa leivät heti uunista oton jälkeen ritilälle. Anna jäähtyä liinan alla. Laita saaristolaisleivät viileään tekeytymään 2–3 päiväksi, niin maku ja rakenne paranevat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Täytyy sanoa, että ei ole koskaan ollut näin helppoa leipoa leipää, suosittelen kokeilemaan! Odottelua vaativaa, mutta selviää hyvin vähällä touhuamisella!

Hyvää aatonaattoa kaikille! 

-sonjaaleksandras

FitFashion

FitFashion on Suomen suurin ja paras aktiivisen elämäntyylin blogiyhteisö. Bloggaajien elämänmakuisista tositarinoista löydät motivaatiota ja ideoita arkeesi.

Yksi vastaus artikkeliin “HOMEMADE LAHJA: SAARISTOLAISLEIPÄ”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta