HUOH, LENKKEILY!

Jos jokin liikuntamuoto olisi vältettävissä ja saisin valita sen putoavan maailman laidalta, se olisi varmasti lenkkeily. Puurtava, pitkäkestoinen ja puuduttava lenkkeily. Nuorena vihasin juoksemista, lähinnä siksi, että lyhyillä jaloillani ei lujaa päästy enkä koskaan oppinut pitämään juoksemisesta. Kävimme lenkeillä jonkin verran, mutta jos koulussa ilmoitettiin juoksutesteistä, yritin miettiä kuinka saisin sairaspassin sille päivälle. Ahdistus koululiikunnan juoksemisesta sai minut vihaamaan koko lajia, enkä koskaan ajatellut sen muuttuvan mukavaksi. 

Ennen Kirpun syntymää kävin 30 minuutin lenkeillä joskus aamuisin, vain ja ainoastaan painonhallinnan vuoksi ja jollain tapaa aloin pitämään tästä aamun aloituksesta. Suurin muutos tuli, kun pieni poikamme ei suostunut nukkumaan päiväuniaan muualla kuin vaunuissa ja vaati aluksi kolmet päikkärit päivässä, mielellään liikkuvissa vaunuissa. Vaunulenkistä tuli henkireikä. Se ainoa hetki päivästä, kun sain olla yksin (vauva mukana vaunuissa), omien ajatusteni kanssa. Pääsin pois neljän seinän sisältä ja samalla sain liikuntaa. Musiikki oli tärkeä osa lenkkiä ja kuulokkeet olivat poikkeuksetta korvilla. Joskus kuulokkeissa jutteli hyvä ystäväni, joka oli samaan aikaan äitiyslomalla. Keskustelumme kestivät helposti tunnin ja sain paljon voimaa näistä puheluista.

_MG_8315

Hetki sitten, kun poikamme ei enää vaatinut liikkuvia vaunuja nukkumiseen, huomasin lenkkeilyn taas vähentyneen. Pelkät salikäynnit eivät enää riittäneet painonhallintaan ja aerobisen liikunnan vähentyessä huomasin, että on aika tehdä muutos. Aloin taas tehdä lenkkejä, en sentään joka päivä kolmesti, vaan pari kertaa viikossa.

Aerobisen liikunnan ja kestävyysharjoittelun merkitystä ei kannattaisi väheksyä ja tiedän sen nyt. Monipuolisuus on liikunnan a ja o. Nyt on aika taas muistuttaa itseään liikkumaan monipuolisemmin.

_MG_8296

_MG_8337

Kuulokkeet korville ja menoksi. Musiikin voima on suuri ja hyvän soittolistan avulla voi lenkistä tulla mieletön fiilis ja hyvä olo koko päiväksi. Toivoisin, että oppisin rakastamaan lenkkeilyä, mutta toistaiseksi olen ollut melko hitaasti lämpenevä. Lenkkeily ei toki ole ainoa vaihtoehto ja rakastamani spinning on aina hyvä valinta. Lenkille tosin pääsee helpommin, senkun astuu ovesta ulos, joten siitä olisi syytä alkaa pitämään enemmän.

Onko siellä muita lenkkeilyä karsastavia?

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Yksi vastaus artikkeliin “HUOH, LENKKEILY!”

  1. Mulla on vähän ristiriitaiset fiilikset lenkkeilystä. Tavallaan rakastan sitä mutta sitten välillä vatsani menee sekaisin lenkkeilystä tai polveen alkaa sattua. 😐 Silloin kun näitä ongelmia ei esiinny lenkkeily on kuitenkin mahtavaa! Ja musiikilla on kyllä suuri vaikutus, hyvien biisien pauhatessa kuulokkeissa jaksaa juosta kovempaa ja kauemmin 😄

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta