HYVÄN OLON MAANANTAI

Maanantai, huoh. Voi mikä väsymys aamulla koitti kun silmäni avasin. Pahoittelen tätä valittavaa teemaa postausteni alussa, mutta sen aiheuttaa 6 herätystä yöllä kunnes nousimme ylös klo 5:45. Ei auttanut muuta kun startata päivä kahvilla ja smoothiella. Ladata akkuja nuokkuen aamupalapöydässä ja lähteä salille. Pohdin, että miksi on pakko lähteä salille kun olo on mitä väsynein? Tunnen itseni varsin hyvin ja tiedän, että päivä senkun muuttuu karmeammaksi, jos jää nuokkumaan sisälle. Pieni toivon hiven eli myös siinä, että pääsisin nukkumaan Kirpun mennessä päikkäreille. Tiedän myös olotilan joka syntyy viikonloppujen jälkeen kun syynä eivät ole lapset vaan esimerkiksi juhlat (alkoholi tai valvominen) tai muu reissaaminen. Maanantai voi olla aivan helvetillinen, mutta sen voi yrittää kääntää paremmaksi kun vain niin päättää.

P6090360

Eilisen illan nautintona olivat itsetehty pizza, jäätelö ja raparperikakku – tänään sainkin kärsiä vatsakivuista ja tukkoisesta olosta heti aamulla. Aloinkin heti miettimään – mitkä asiat saavat huononkin maanantain tuntumaan super hyvältä?

P6090351

Maanantai vinkit, näin starttaat viikon paremmin:

  • Juo vettä. Paljon.
  • Aloita aamu kunnon aamiaisella, jos ei maita oikein mikään, koita saada jokin freesi smoothie alas.
  • Panosta helppoon, mutta ravitsevaan lounaaseen. Tee vaikka sunnuntai-illalla valmiiksi perusainekset salaattiin ja ota mukaan töihin tai missä oletkaan. Muista myös päivän mittaan hyvät ja terveelliset välipalat. Jätä sokeriherkut sikseen – niistä ei ainakaan olo parane.
  • Älä stressaa mistään ylimääräisestä, jos töissä on kiirettä, ota kotona rennommin. Panosta sunnuntaisin pyykinpesuun ja tiskien hoitamiseen, jotta maanantaina ei kaikki kaadu päälle. Parasta maanantaissa on herätä siistiin keittiöön keittämään kahvia ja vetää puhtaat vaatteet päälle – eikö?
  • Treenaa tai ulkoile. Tee jotain mistä itsellesi tulee hyvä olo, vaikka ei huvittaisi, tiedät minkälaisen olon siitä saa, joten why not?
  • Kutsu ystävä kylään, käykää kahvilla tai vietä leffailta oman kullan kanssa. Ystävien näkeminen ja leffaillat ovat usein viikonlopun juttuja, mutta saavat olon paljon paremmaksi, joten jälleen why not?
  • Jos ei maanantaina irtoa, tiistaissa on aina toivoa.

P6090350

Tähän salaattiin käytin yhden broilerin rintafileen (pannulla paistettu ja uunissa kypsennetty lopuksi), noin 1,5 dl keitettyä riisiä, salaattia, kurkkua ja vesimelonia sekä tsatsikia kastikkeena. 

P6080344

Ystävä kylässä ja tarjolla terveellisemmät herkut: smoothie, omenaa, vesimelonia, mansikoita sekä cashewpähkinöitä. 

P6080341

Kyllä tämä tästä, puolet päivästä on menty. Pienten vartin unien ja hyvän ruoan jälkeen olokin on parempi. Taaperolla ei kyllä vauhti lopu vaikka kuinka vähän olisi nukuttu, miten se on mahdollista? Ei voi tietää.

Mikä tekee väsyneen maanantain paremmaksi? Millä keinoilla viikko starttaa kivasti mielestäsi?

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta