IHAN JÄÄSSÄ

Mikä siinä on, että nuorempana ajoi polkupyörällä 5 kilometriä kouluun pakkasella niin, että alaselkä ja kaula olivat paljaana, pipo silloin tällöin ja useimmiten tavalliset lenkkarit jalassa. Vaikka vanhemmat useaan otteeseen mainitsivat lämpimästi pukeutumisesta. Miksi se ei silloin tuntunut miltään? Miksi nyt, 10 vuotta myöhemmin, sitä voisi olla talvirotsi päällä sisälläkin ja pelkkä ajatus pakkaseen menemisestä tekee kylmiä väreitä? Miksi olen aina jäässä?

sonjaaleksandras-40

Kuva: Amanda Aho

Ääreisverenkiertoni on todella huono. Talvisin käteni saattavat olla mustikan väriset ja varpaani tuntua jääpaloilta. Moni on kauhistunut käsiäni ja sanonut, että nyt on jokin pahasti vialla… Istun useimmiten aamupalapöydässä paksu villatakki, villasukat sekä lämpökerrasto päällä. Saan kylmiä väreitä tavallisesta smoothiesta ja pelkään hetkeä kun joudun seisomaan leikkipuistossa pojan kanssa. Aloitan varmasti jo pian toppahousujen käytön, enkä edes uskalla ajatella mitä puen päälleni kun asteet kohoavat oikeasti -20 asteesta alaspäin.

Meillä on sisällä vaihtelevasti 19-21 astetta ja lämmitämme takkaa joka toinen päivä. Ilmalämpöpumppua saa säädettyä, mutta toisaalta olenko valmis maksamaan kallista sähkölaskua? Haluaisin ravata saunassa joka päivä, mutta se vasta kalliiksi tulisi.

Treenaaminen onneksi auttaa vilkastuttamaan verenkiertoa ja silloin oloni on hyvä, mutta treenatakaan ei voi koko aikaa.

Joku viisas sanoi, että lihota itseäsi vähän niin pärjäät talven yli… Niimpä niin. Täytyy nyt myöntää, että jopa hieman kauhistuttaa tämä kylmyys, vielä olisi matkaa kevätaurinkoon…

Muita vinkkejä? Onko joku muu aina jäässä?

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

6 vastausta artikkeliin “IHAN JÄÄSSÄ”

  1. Siis mietin just ihan samaa! Mäkin vedin läpi yläasteen 30 asteen pakkasillakin ilman lapasia, kaulahuivia ja pipoa sekä nilkat tottakai paljaana, eikä tuntunut missään 😀

    • Niin, ihan jäätävää 😀 Muistan vaan kun äitini kauhistui ja ihmetteli kuinka olin pystynyt pyöräilemään niissä vermeissä. Ei kyllä enää pystyisi mistään hinnasta.

  2. Joo, sama juttu täällä. Minulla on käytössä sellainen turvetyyny, jonka voi lämmittää mikrossa ja mennä se sylissä nukkumaan 😀 En tosiaan joskus saa unta, kun palelee, vaikka asunnossa on jotain 20 astetta eli ihan normilämpötila monenkin mielestä 🙂
    Minullakin varpaat ja sormet menee ihan valkoisiksi, eikä edes tarvita kovaa pakkasta. Ei kai sille voi mitään , vaatetta päälle ja liikkumaan, ettei palele 🙂

    • Joo liikunta on kyllä tehokas keino, eilen käytiin uimassa ja sekin teki niin hyvää, pysyi lämpimänä muutaman tunnin sen jälkeen :D. Turvetyynykin voisi olla kyllä hyvä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta