IHANAN KEVEÄ KESÄKEITTO (M, GL)

Tätä ruokaa ei tule tehtyä usein, sillä sen raaka-aineet ovat parhaimmillaan kesällä. Eikä tätä kannata väkertää pakastekasviksista. Tämä vaatii tuoreet, mielellään suomalaiset raaka-aineet, hyvän liemipohjan ja kesäisen fiiliksen. Täydellinen vaikka sateiseen kesäpäivään mökillä. Tämän kanssa maistuu lasi valkoviiniä tai raikas kupliva vesi. Näkkäri on täydellinen kaveri tämän sopan kanssa. Kyseessä on klassinen kesäkeitto. Tein sen tällä kertaa kaurakermaan ilman suurusteita, joten toimii maidottomille ja gluteenittomille ruokailijoille. Lopputulos oli aika ihana!

Kesäkeitto kaurakermalla

uusia perunoita (8-14 kpl)

1 kukkakaali

3-5 varrellista porkkanaa

2-3 kevätsipulia

2 dl herneitä (mieluiten tuoreita)

2 kasvisliemikuutiota (tai fondikuutiota)

n. 1 litra vettä

1-2 dl kaurakermaa (esim. Planti)

nokare voita ja ripaus sokeria halutessasi

Paloittele pestyt perunat ja porkkanat. Revi kukkakaalista pieniä nuppuja ja viipaloi sipuli. Kuumenna vesi ja lisää sinne kasvisliemikuutio. Lisää perunat, sipulit ja porkkanat, anna keittyä noin 5 min ja lisää kukkakaalit. Keitä kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä. Lisää kerma ja herneet, anna keittyä vielä hetken. Lisää sokeri ja voi. Nauti tuoreen persiljan kera!

**Jos haluat lisämakua, voit laittaa joukkoon Koskenlaskija-juustoa noin 5 cm palan. Näin keitto ei kuitenkaan ole maidoton.**

Tein tämän ruoan lisäksi vielä grillattua lohta, jota voi laittaa lounasboksiin vaikka keiton sekaan tuomaan ruokaisuutta. Nopea soppa on siis täydellinen arkiruoka!

Ihanaa alkavaa arkea <3

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Yksi vastaus artikkeliin “IHANAN KEVEÄ KESÄKEITTO (M, GL)”

  1. Hyvä blogi sulla ja kiitos hyvästä tuoksuesittelystä Sokoksella tänään 😀
    T. Opiskelija
    Oon seurannut jonku aikaa jo sun blogia ja oot upea!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 3
Tykkää jutusta