IHANA SYKSY MASENSI

Vaikka syksy on lähellä sydäntäni ja rakastan sen tuomaa tunnelmaa, en voi sietää pimeitä aamuja ja jatkuvaa väsymyksen tunnetta. Muistan vielä edellissyksyn, raskauspahoinvoinnin siivittämänä. Oloni oli kuin olisin kävellyt 24/7 paperipussi päässä, etsien paikkaa oksentaa ja sänkyä jonne kaatua nukkumaan. Huhhuh, vieläkin ajatus tuo kylmiä väreitä. Nyt oloni on hurjasti parempi, ehkä johtunee siitä, etten ole raskaana, mutta muutenkin fiilis on eri. Pimeys kuitenkin väsyttää ja päivät taaperon kanssa tuntuu joskus erityisen raskailta.

_mg_8520

Tänään poika heräsi vasta yhdeksältä aamulla, kun normaalisti hän heräilee seitsemän jälkeen. Pimeys tekee siis hyvää yöunille. Päivän vireystaso ei kuitenkaan tunnu pysyvän yllä, ainakaan minulla. Kesällä sain aikaan yhden päivän aikana supersiivouksen, monta blogitekstiä, kuvauksia, projekteja ja yleistä säätöä, taaperon hoidon lisäksi. Nyt pelkkä imurointi tuntuu vastenmieliseltä. Vaikka edelleen koen olevani aktiivinen, ei se ole mitään kesään verrattuna.

Kun Puretreeni starttasi reilu viikko sitten, olin innoissani uudesta projektista joka veisi syksyn alakuloisuutta pois. Nyt kuitenkin saan hieman taistella, että pysyn ruodussa. Vaikka suurempia mokia ei olekaan käynyt, kaupan jäätelöaltaat houkuttelevat aivan liikaa. Tekisi mieli vain laittaa takka päälle, kääriytyä peiton alle ja syödä kokonainen omenapiirakka.

_mg_8531

Kuvat: Amanda Aho

Nyt päätin, että tänään olot muuttuvat, syksy ei saa enää minua alas. Aloitan aamuni laittamalla paljon valoa kämppään, hyvän mielen musiikkia ja teen töitä ensimmäisen tunnin. Laittaudun kevyesti ja juon hyvät kahvit joka aamu. Käymme ulkona ainakin 2 kertaa päivässä ja hoidan treenit kunnialla. Ruokailut pysyvät edelleen ruodussa ja yritän sulkea herkuttelut mielestä. Lisään vielä enemmän väriä ruokiin ja nautin monet vitamiinit päivittäin. Iltaisin laitan kynttilöitä ja vaihdan puhtaisiin lakanoihin useammin. Suoritan pientä KonMari -siivousta ja teen kodista freshin. Eiköhän näillä jutuilla saada syksy tuntumaan taas paljon ihanammalta, sellaiselta kuin sen pitäisikin olla.

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

2 vastausta artikkeliin “IHANA SYKSY MASENSI”

  1. Hei!

    Kiitos tuosta viimeisestä kappaleesta, se kolahti täysin!
    Samat suunnitemat siis täällä ja tuosta sain intoa vielä enemmän 🙂

    • Mahtavaa, kiva että sait intoa! Nämä ohjeet todella on auttaneet minua 🙂 Pirteää syksyä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta