Imetys: Lupa sikailla

Mä en koskaan elämässäni ole syönyt näin paljon p*skaa. 

Siis kerrottakoon, että edelleen mun mainitsema normaali ruokavalio siellä pohjalla on paikkaansa pitävä, mutta sokerihiiri on saanut musta ylemmän otteen ja kerran viikossa tai edes kahdesti viikossa karkkipäivä ei enää päde.

Listasin nyt viikon ajalta mitä herkkuja sitä on tullut vedettyä:

Lauantaina synttäreillä kakkua ja muita herkkuja, illalla jogurttipähkinöitä.

Sunnuntaina Click-karkkeja pari kourallista.

Maanantaina mansikkahilloa vaniljajäätelön kanssa.

Tiistaina ranskalaista suklaakakkua äitini syntymäpäivän kunniaksi (ihan itse aiheutettu, sillä itse tehty).

Keskiviikkona suklaakakkua. Ja kourallinen Click -karkkeja.

Torstaina, mitä?!? Edelleen sitä suklaakakkua… Ja illalla hunajaa jogurtin kanssa, ja kourallinen clickejä.

Perjantaina 3 suklaakeksiä (tein juustokakun, jonka pohjaan käytettiin keksejä).

Lauantaina, no sitä juustokakkua illallisella ystävien luona.

Sunnuntaina riisisuklaata puoli levyä, kirpeitä karkkeja noin 100g, keksi.

Näiden herkkujen lisäksi syön tietenkin aamiaisen, lounaan, välipalan ja päivällisen sekä iltapalan. Usein melko runsaita nämäkin ateriat. 

HEI mitä täällä tapahtuu? Kirjasin kaikki vain viikon ajalta ja sopisin Olet mitä syöt -ohjelman roskaruokapöydän viereen ihmettelemään silmät suurina. ”Mä luulin syöväni terveellisesti.”

Ja ärsyttääkseni kaikkia, jotka yrittävät pudottaa painoa syömällä salaatinlehtiä, kerron, että painoni on pudonnut viikossa kilon. Ja kerrottakoon, että olen ollut tuossa ”paino ei putoa millään” -tilanteessa useamman kuin kerran, joten ymmärrätte ihmetykseni. Ilmeisesti imetys vie minulta nyt niin paljon energiaa ja nämä sokeriherkut eivät nosta painoani ollenkaan. En ole tästä asiasta ylpeä, sillä en halua täyttää kroppaani sokerilla ja muuttua silti kuivan kesän oravaksi. Eli, ilmeisesti minun täytyy nyt katsoa tarkemmin ruokavaliotani ja lisäillä sinne ainakin hyviä rasvoja ja hiilareita (hillitsemään sokerihimoja).

Painoni on tällä hetkellä jo miinus 4 kiloa siitä, mitä olin ensimmäisellä punnituksella äitiysneuvolassa. Ja painoa tippunut 13 kiloa siitä mitä painoin 24.3 kotiutuessani sairaalasta, eli puolivuotta sitten.

Ainoa syy tähän hysteriaan ei ole oma kehoni vaan poikani. Maito, jota tarjoan hänelle sisältää sitä mitä syön. Tuo yllä näkyvä lista ei todellakaan ole sitä, mitä haluan hänen syövän.

Täydellinen ruokavalio olisi minusta 90-10. Eli 90% hyvää, terveellistä ja ravinteikasta ruokaa ja 10% silloin tällöin herkuttelua. Nyt ajatukseni on se, että en kiellä itseltäni mitään, mutta pitäydyn tässä 90-10 ajatuksessa. Lisään ruokavaliooni hyviä juttuja ja poistan näitä päivittäisiä herkkuja pois listalta. Nautin myös sokerista paljon enemmän silloin kun sitä saa harvemmin. Silloin se maistuukin jollekin.

En aio liittyä sokerittomaan syyskuuhun, kuten moni bloggaaja on tehnyt, sillä meillä sattui olemaan syyskuun alku täynnä juhlia (enkä voi kieltäytyä juhlien herkuista). Sokerin vähennys syyskuun lopulla -olisi minun versioni tästä :D. Ja pysyvä sellainen, muutenhan lähtee lapasesta lokakuu alkaisi pian.

image1-2

Tätä kirjoittaessani sain tuliaisiksi äidiltäni Oreo -suklaata laivalta. Ja sunnuntain riisisuklaan loppu huutelee kaapissa. Sisäinen sokerihiireni itkee.

Puolessa vuodessa on jo tottunut siihen, että saa syödä kuin hevonen. Mitä sitten kun imetys loppuu? Pulassa ollaan. Kohtalontovereita?

-sonjaaleksandras

FitFashion

FitFashion on Suomen suurin ja paras aktiivisen elämäntyylin blogiyhteisö. Bloggaajien elämänmakuisista tositarinoista löydät motivaatiota ja ideoita arkeesi.

2 vastausta artikkeliin “Imetys: Lupa sikailla”

  1. Heh, täällä on ihan samanlainen meininki. En ole koskaan ollut mikään hirveä herkkujen syöjä ja pyrin syömään terveellisesti, mutta tässä imetystaipaleella on tuntunut, että ajattelen vähän väliä ihan vesi kielellä mitä hyvää voisin seuraavaksi ostaa kaupan herkkuhyllyltä kokeiluun. Varsinkin jätski ja suklaa uppoaa. Syytän tästä sokerinhimosta imetystä ja ehkä vähän voi myös laittaa väsymyksen piikkiin… Itsekään en tykkää ajatuksesta, että täytän itseni (ja vauvani) sokerihötöllä, joten täytyy varmaan vaan yrittää syödä entistä enemmän sitä ihan tavallista ruokaa. On tämä kummallista touhua 😀

    • No niimpä, väsyneenä varsinkin ja rankan päivän jälkeen haluaa palkita itseään jollain makealla :D. Toisaalta kerran sitä vaan imetetään tai ehkä joskus toista lasta, mutta tosiaan ei tätä herkkua kauan kestä :D. Mutta oman ja vauvan terveyden kannalta ei varmaan mikään fiksu veto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta