JAUHELIHARISOTTO – ARJEN HELPOTTAJA!

Arjessa on muutamia reseptejä, jotka pysyvät mukana vuodesta toiseen. Reseptejä, jotka ovat helppoja toteuttaa ja joista riittää moneksi päiväksi ruokaa. Nämä reseptit maistuvat koko perheelle. Yksi näistä on risotto, ei siis perinteinen italialainen risotto vaan ihan tavallinen jauheliharisotto. Lukisin tämän niin sanottujen lohturuokien joukkoon. Rakastan kaikenlaisia riisiruokia ja tämä on arkiruoista yksi suosikkini.

Netti on pullollaan erilaisia risottoreseptejä, mutta tällä reseptillä olen porskuttanut jo pidempään – nams!

Jauheliha-risotto

5 dl risottoriisiä (vettä ohjeen mukaan)

800g naudan jauhelihaa (10% rasvaa)

1-2 paprikaa

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 purkki säilykemaissia

tuoretta timjamia

1 fondikuutio (kana, kasvis tai liha)

pippuria, kurkumaa, chiliä, paprikajauhetta (oman maun mukaan)

3-4 rkl tomaattipyrettä 

1/2 dl kaurakermaa

Laita hienoksi silputtu sipuli paistumaan oliiviöljyyn (isoon kattilaan). Lisää hienonnettu valkosipuli. Kuullota niitä kevyesti. Lisää risottoriisi, kuullota hetki. Lisää vettä asteittain, muutama dl kerrallaan, anna veden imeytyä riisiin. Pilko paprika ja kuullota sitä pannulla. Lisää kattilaan riisien joukkoon. Lisää kattilaan myös fondikuutio ja tomaattipyre. Lisää vettä aina tarvittaessa. Paista pannulla myös jauheliha (osissa). Voit halutessasi maustaa jauhelihan kevyesti suolalla. Lisää se kattilaan muiden mausteiden kanssa, lisää myös timjamia oman maun mukaan. Lisää lopuksi maissi sekä kaurakerma. Lisää vettä kattilaan niin, että risotto on hyvin löysää. Anna sen tekeytyä miedolla lämmöllä noin 15-30 min, sekoita välillä pohjaa myöten, jotta se ei pala pohjaan. Risotto on valmista kun vesi on imeytynyt, riisi on kypsää ja koostumus sopiva. Nauti raikkaan salaatin kera!

Ja hei ihanaa Ystävänpäivää kaikille! Käykääpä tsekkaamassa #ilokiertoon -haaste (Emman blogista) ja lähde mukaan tekemään hyvää!

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

2 vastausta artikkeliin “JAUHELIHARISOTTO – ARJEN HELPOTTAJA!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 4
Tykkää jutusta