JOS EN OLISI ÄITI…

Joskus sitä miettii millaista elämä olisi, jos en olisi äiti. Jos olisin valinnut uran tai elämän jossain muualla. Asuessani ulkomailla ja muissa kaupungeissa haaveilin ihan jostain muusta kun muuttamisesta Poriin, omakotitalosta ja perheestä. Toki olen aina halunnut perheen, mutta en ollut varma kuinka nopeasti kaikki tapahtuisi. 

_MG_8138

_MG_8099

Sinkkuelämää en kaipaisi, mutta joskus ajatus vapaudesta tehdä sitä mitä haluaa, on houkutteleva. Luulen, että jokainen perhe-elämää elävä haluaisi joskus vain miettiä itseään ja tehdä sitä mitä itse haluaa. Ja silloin, kun itse haluaa. Perhe tuo kuitenkin vastuuta ja jokainen asia, jonka elämässään päättää on käytävä läpi perheen hyvinvoinnin kannalta. Toisaalta on myös iso elämänopetus oppia ajattelemaan muita ja elämään muiden ihmisten ehdoilla. Nykyään eletään ehkä enemmän itselleen kuin muille ja tämän olen kuullut varsinkin vanhemman sukupolven suusta.

Vaikka vastuu lapsesta on suuri, tunnetta, jonka äitiydestä saa, ei voi verrata mihinkään. Toki haluaisin kehittyä ja löytää unelmatyöni, mutta kaikki aikanaan. Epäilen, etten saisi suuresta urakehityksestäkään niin isoja tunteita, kun oman lapsen saamisesta. Ystäväni kysyi, miltä tuntuu olla äiti? En osannut vastata yhtä asiaa ja monihan sanoo, että sen tietää vasta kun oman lapsen saa syliinsä. Kerroin, että vaikka joskus sitä miettii, että mitä jos olisikin keskittynyt uraansa ja hankkinut lapset myöhemmin, ei äitiyttä vaihtaisi mihinkään. Joskus jopa ajatus elämästä ilman poikaamme pelästyttää, eikä onnea voi mitata millään asteikolla.

Äidit ja isät, jotka ovat onnistuneet luomaan hienon uran ja perustamaan ison perheen, ovat todella hatunnoston arvoisia. Toivon, että jonain päivänä teen unelmatyötäni ja saan nauttia perheen, äitiyden ja uran tuomista onnenhetkistä.

Äitiys ei myöskään ole itsestäänselvyys. Äitiys ei ole asia, jonka voi jokainen vain saada. Lohduttominta on se, jos lapsia haluaisi, eikä niitä jostain syystä saa. Joten kiitollisina tässä seistään.

_MG_8111

_MG_8103

Kuvat: Amanda Aho

Jos en olisi äiti, nukkuisin varmasti mahdollisimman pitkään, kävisin töissä, kuntosalilla, illastaisin ravintolassa ja illalla nukkumaanmennessä haaveilisin perheestä ja omakotitalosta. Joten, hyvä näin. Kiitollisuutta ja rakkautta ei voi mitata. 

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

2 vastausta artikkeliin “JOS EN OLISI ÄITI…”

  1. Hei.

    Olen satunnainen lukija enkä tiedä taustojasi, mutta äitiydestä osasit kirjoittaa kauniisti..

    äitiys on juurikin kiitollisuutta, vastuuta ja täydellistä kyllästymistä vastuuseen! Ja kaikkea siis ihan kaikkea mahdollista siitä väliltä😊

    Neljän äiti (vanhin kohta 18…)

    • Kiitos kommentistasi ja kiva kun olet mukana lukemassa! 🙂 Neljän lapsen äitinä varmasti tiedät vastuusta paljon enemmän kuin minä, mutta muuten universaali aihe tämä äitiys 🙂 Kivaa syksynalkua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta