JOULU MEILLÄ VAI TEILLÄ?

Joulu on joka vuosi, mutta aina se onnistuu stressaamaan ihmisiä jollain tavalla. Oli se sitten siivous, ruoanlaitto, joululahjat, vieraiden kutsuminen tai liian monet kyläilykohteet.  Stressiä minulle aiheuttavat eniten ehkä lahjat sekä kiirehdintä paikasta toiseen. Tänä vuonna paikkoja on oikeastaan vain kolme, mutta silti se onnistuu välillä stressaamaan. Sitä kun toivoisi, että voisi rauhassa rentoutua, eikä säntäillä paikasta toiseen. Mutta olemme kuitenkin onnellisessa asemassa, sillä läheisemme asuvat melko lähellä eikä satojen kilometrien päässä. Ja toisaalta, ihanaa, että on paljon läheisiä, se on vain rikkaus.

Vanhempamme ovat edelleen yhdessä, joten ei tule senkään puolesta hässäkkää. Vaikka se olisikin ihana ajatus olla vain kotona ja rauhoittua, on se fakta, että joka vuosi vierailuja tulee tehtyä väkisinkin. Toisaalta on ihanaa päästä lähes valmiiseen pöytään ja nauttia ilman stressiä. Omassa kotona on kuitenkin eri tavalla kiinni siivouksessa sekä ruoanlaitossa. Vaikka auttamaan sitä mennään muidenkin luokse, on stressiä silti vähemmän muiden hoteissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aiomme kuitenkin kutsua lähisukulaisia meille jouluaattona aamupuurolle ja siten myös avata hieman omaa jouluista kotiamme muille. Emme aio hankkia kuusta (sillä se vain kuivuisi yksinäisyyteensä) tai suuremmin mitään jouluisia koristeita. Pöydän aion kattaa nätiksi ja laittaa kynttilöitä sekä jouluista musiikkia. Yks tonttukin meillä katselee hyllyn päältä. Makuuhuoneessa sen sijaan olen jo parin vuoden aikana laittanut hieman lämpöisempää tunnelmaa jouluksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joulu on kuitenkin lähinnä perhejuhla, joten mikäs sen ihanampaa kuin olla läheisten kanssa, oli paikka mikä tahansa. Vanhempieni mökillä olemme viettäneet jo monta joulua ja siellä tunnelma on usein kuin postikortista. Jouluinen savusauna, luminen maisema (toivottavasti), metsälenkit, takka ja leivinuuni sekä jouluruoat. Tänä vuonna pääsemme ensin mieheni vanhempien luokse, hänen lapsuudenkotiinsa, jouluaatoksi ja joulupäiväksi siirrymme vanhempieni mökille. Erilaiset paikat ja ihmiset, mutta molemmissa ihanan tunnelmallinen ja jouluinen päivä varmasti tiedossa.

Ensiviikolla on tiedossa vielä muutamia tonttujuttuja sekä leivontaa. Aion leipoa taas saaristolaisleipiä, jonka ohjeen jaoin täällä bloginkin puolella viime vuonna. Muutama paketointi ja pientä siivousta vielä luvassa, mutta lupaan jo itselleni ottaa rennosti.

Ihanaa joulun odotusta, vain 8 päivää jäljellä! 

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta