JOULUMIELTÄ x 7

Alle viikko jouluun ja enää kolme työpäivää edessä. Ystäväni kysyi, että mitä jouluista sinulla on perinteenä tehdä ennen aattoa. Jäin miettimään asiaa ja tajusin tekeväni paljonkin asioita, joista tulee jouluinen fiilis. Asioita, joista on muotoutunut perinteitä, sitä varsinaisesti miettimättä. Joskus joulukuun kiireet voivat syödä joulufiilistä, mutta tänä vuonna olen jollain tavalla saanut pidettyä hyvän tunnelman ja odotankin joulua todella paljon. Toisaalta tämä joulun odotus on jopa hienompaa kun se varsinainen joulu, sillä se on ohi niin nopeasti. Nyt ajattelinkin listata asioita, joista saa itselleen joulumieltä.

Joulusiivous

Jouluna kuuluu olla siistiä, todella siistiä. Puhdas tuoksu liinavaatteissa, lattioilla ja keittiössä. Kaapeissa järjestys ja turhat tavarat pois. Tänä vuonna olen käynyt läpi jo kaikki kaapit ja heittänyt/lahjoittanut pois turhia tavaroita. Tällä viikolla luuttuan vielä lattiat ja tuuletan matot. Lakanat vaihtuu vielä loppuviikosta ja kevyttä siivousta koko viikon ajan. Vaikka emme olekaan juurikaan kotona jouluna, pidän silti tärkeänä, että kun tänne palaamme, on koti tip-top kunnossa.

Ystävien tapaaminen

Olen tehnyt töitä tässä kuussa sen eteen, että näkisin enemmän ystäviä. Ystävät ja läheiset kuuluvat toki aina elämään, mutta joulua odotellessa sitä haluaa entistä enemmän viettää aikaa läheisten kanssa. Vaikka ollaan oltu sairaana ja osa tapaamisista jouduttu perumaan, on kuukauteen silti mahtunut brunsseja, piparinleivontaa ja illallisia läheisten kera. Parasta!

Mökkeily ja saunominen

Mökkeily ei kuulu meillä pelkästään kesään. Ja vaikka mökistämme tulikin vanhempieni virallinen asunto, on se silti paikka, jossa voi hengähtää ja irtautua arjesta. Rantasauna ja hyvä ruoka ovat omiaan tekemään jouluista fiilistä.

Ruoka

Jouluisin rakastun taas uudelleen ruoanlaittoon ja tykkään kutsua vieraita brunssille, leipomaan tai vaan tehdä kaikkea hyvää perheelle. Toki tänä vuonna arki on ollut kiireistä, enkä ole kokkaillut ihan niin paljon kun yleensä. Mahtui tähän kuukauteen kuitenkin ihania illallisia mökillä, brunsseja ja piparin leivontaa. Tänään on tarkoitus tehdä perinteisesti saaristolaisleipää jouluksi, siitä vasta joulufiilis tulee!

Paketointi, glögi ja joululaulut

Nämä kolme kuuluvat yhteen kuin nenä päähän. Otan aina aikaa sille, että saan rauhassa paketoida, kuunnella joululauluja ja juoda glögiä. Spotifyn parhaat joulubiisit päälle ja pakettinarut esiin!

Joulupuu -keräys

Emme ole koskaan ostaneet pojallemme joululahjoja, vaan olemme vieneet aina yhdelle tai kahdelle lapselle paketin Joulupuu -keräykseen. Alle kolme vuotiaalle pojallemme paketteja tulee jokatapauksessa useampi, joten pyrimme pitämään lahjasaaliin kohtuullisena tällä tavoin. Haluamme tuoda joulun myös niille lapsille, jotka eivät välttämättä saa yhtäkään pakettia. Joulu kuuluu kaikille.

Lapsen ilo

Lapselle tehty ”tontun talo” ja sinne joka yö ilmestyvä yllätys tuo jokaiseen joulukuun aamuun jouluista tunnelmaa. Lapsen iloa ja jännitystä ei voi verrata mihinkään, niin välitöntä se on.

Tänään on ajatuksena tehdä viimeiset jouluiset asiat. Joululeivät, paketointi ja pientä siivousta. Enää neljä yötä jouluun tai oikeastaan kolme, sillä juhlimme jo aatonaattona tänä vuonna. Jännää!

Mikä sinulle tuo jouluisen tunnelman?

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 3
Tykkää jutusta