JOULUSIIVOUS FEAT VAUVA

Joulusiivous. Päätät etukäteen viikonlopun, jolloin aloitat joulusiivouksen. Teet päätöksen siitä, että se hoidetaan nyt pois alta. Vedät siivousintoilijana kaksi päivää rätin kanssa sellaista rallia, että käsien nahka irtoilee ja pesuaineet tuoksuvat kyynärpäissä saakka. Miestä kehoitetaan siirtymään pois tieltä ja viikkoon ei saa jättää mitään tavaroita mihinkään. Koko asunto on merkitty lapuilla minne kuuluu mikäkin ja tavarat ovat niin siistissä järjestyksessä, että luulisi niiden olevan teipattuna paikoilleen. Peset kaiken, pesisit myös sohvan, jos se mahtuisi pesukoneeseen ja TV:n jos kodinkonemyyjämiehesi ei suuttuisi siitä. Asunto tuoksuu Omolta, Fairylta ja Ajaxilta. Joulumusiikki pauhaa taustalla ja kynsinauhat verillä jynssäät saunan lauteita. Ihana Joulu. 

Toinen skenaario on se, että aatonaattona huomaat tehneesi Joulusiivouksen viimeksi 5 vuotta sitten. Pyyhit pölyt olkkarista ja käsket miehesi imuroida. Hyvää Joulua. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensimmäinen tilanne on selkeästi oma skenaarioni Joulusiivouksesta. Tänä vuonna päätin kuitenkin toisin, tai vauva, joka talossamme paljolti määrää, teki sen päätöksen puolestani. Siksi annan siis vinkit vauvaystävälliseen siivoukseen.

  1. Älä jätä siivousta viimeisiin päiviin ennen Joulua.
  2. Tee huone kerrallaan.
  3. Älä siivoa yhdessä päivässä kaikkea. Jaa siivoukset monelle päivälle ja anna aikaa myös vauvallesi.
  4. Aloita vähiten pölyä ja likaa kerryttävistä paikoista. Joulukuun edetessä siirry useimmiten pestäviin tavaroihin/tiloihin.
  5. Älä käytä kaikkea vauvan uniaikaa siivoukseen vaan muista rentoutua.
  6. Ota vauva leikkimään samaan huoneeseen kun pikkuhiljaa siivoilet samalla.
  7. Tee muistilappu ja vedä viiva yli kun olet siivonnut kyseisen paikan.
  8. Muistilappua tuijottaessasi juo glögiä. Juo glögiä aina kun mahdollista. Ja syö pipareita. Paljon.

Itse aloitin siivouksen varastosta ja komeroista. Siirryin kaappeihin ja laatikoihin. Seuraavana aion pestä liinavaatteita ja tekstiilejä. Sitten keittiötä, jääkaappia jne. Lopuksi teen perussiivouksen: lattioiden pesut, imuroinnit, pölyt, lakanoiden vaihdot jne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja jos et yksinkertaisesti ehdi (tai ole niin neuroottinen kuin minä), tee vain välttämättömät.

Äläkä soimaa itseäsi, jos kaikki ei ole putsplank! Niimpä niin..

Happy Cleaning! 😉

sonjaaleksandras

 

FitFashion

FitFashion on Suomen suurin ja paras aktiivisen elämäntyylin blogiyhteisö. Bloggaajien elämänmakuisista tositarinoista löydät motivaatiota ja ideoita arkeesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta