KELLO KUUDEN KIRPPU

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ratkaisu on löytynyt, nimittäin uniasioihin!

Aamun sarastus ja puuron keittäminen on alkanut meidän kodissamme muutaman viikon ajan jo kuudelta. Lopetimme Kirpun viereen ottamisen aamuyöstä, sillä hän alkoi ilmeisesti odottaa sitä jo alkuyöstä ja heräili siksi tiheään. Päätimme noin kuukausi sitten, että nukutamme Kirppua kuuteen saakka aamulla ja noustaan ylös, jos hän ei enää silloin nuku. Heräämiset ovat vaihdelleet kovastikin ja ensimmäisillä viikoilla tuntui, että yöt menivät hulinoiksi. Joinain öinä nukuttiin putkeen puoli seitsemään ja toisina taas herättiin tunnin välein.

Lähipiiristä saadun vinkin takia kokeilimme laittaa Kirppua yöunille kymmenen sijaan yhdeksältä. Vaikka hän heräsikin vasta viiden-kuuden välillä toisilta päiväunilta, laitoimme hänet jo yhdeksältä nukkumaan ja se toimi! Kirppu alkoi nukkua putkeen aamuun saakka. Vaikka kello kuusi kuullostaa kamalan aikaiselta, on se koko yön nukkumisen jälkeen luksusta. Olo on täysin virkeä ja päivän jaksaa hyvin kun takana on kokonainen 22-06 ”tajuttomuus”.

Nyt tosin hulinoita on syntynyt jälleen uusien hampaiden takia. Rajut vaivat aiheuttavat poskihampaat ovat aloittaneet aivan uudessa sfäärissä olevat hammaskivut, eivätkä 8 aikaisempaa hammasta vedä vertoja näihin tulokkaisiin. Kirppua ei näe kovin usein ilman sormia suussa ja öisin vähän väliä kuuluu vaimea ai-ai-ai-ai… Toisinaan yltyen kovaan itkuun sormet suussa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Edistys on aina askel eteenpäin ja toivotaan, että aamut voisivat tulevaisuudessa venyä vaikka seitsemään kuuden sijaan. Nyt 4 kuukautta kestänyt on-off unikoulu on tavallaan tullut päätökseen ja tulevat uniongelmat selvinnee ilman varsinaista unikoulua. Huh.

Mutta, tämä muistutuksena äideille. Älkää odottako muutoksia päivissä tai viikoissa. Toki, me teimme muutokset asteittain: ensin päikkärit omassa sängyssä, yö ”sivuvaunussa”, sitten oman sängyn siirto toiselle puolelle huonetta, sänky omaan huoneeseen, yösyöttöjen vähennys, viereen ottaminen 4-6 aikaan aamulla, viereenottamisen/yösyöttöjen lopetus kokonaan. Olisin kokenut ehkä liian rajuna siirtää Kirppu suoraan omaan huoneeseen koko yöksi, joten tämä toimi meillä. Kaikki vauvat eivät opi viikossa nukkumaan koko yötä, oli sitten unikoulu mikä tahansa (huudatuskoulu saattaa toimia, mutta sitä nyt ei toivottavasti kovin käytetä nykypäivänä vauvoille). Meidän Kirppu oli alusta saakka huonosti nukkuva ja läheisyyttä kaipaava, toiset taas nukkuvat mielellään yksin vaikka 12 putkeen omassa sängyssään.

Joten malttia, eiköhän ne kaikki joskus nuku.

Unikouluun liittyvät postaukset, uusimmasta vanhimpaan:

Väsynyt, mutta onnellinen

Voihan vauva miksi et nuku?

Tuu-tuu tupakkarulla 

Unikouluttajan terveiset

Päiväunikoulu käynnistetty

Huom äidit! Tulossa lähiaikoina haastattelua uniasioista imetystukihenkilöltä. Stay tuned 🙂

-sonjaaleksandras

FitFashion

FitFashion on Suomen suurin ja paras aktiivisen elämäntyylin blogiyhteisö. Bloggaajien elämänmakuisista tositarinoista löydät motivaatiota ja ideoita arkeesi.

2 vastausta artikkeliin “KELLO KUUDEN KIRPPU”

  1. Toi aamu 6 ei kuulosta kttestö ollenkaan pahalta. Meillä noustaan vaihdellen 5-6 aikaan joka aamu. Joskus yritetään jo josko noustas 4 jälkeen, mutta sillon vielä yritetään saada tyttö jatkamaan unia. Tarkotus onkin säilyttää tämä rytmi siihen kun palaan huhtikuussa töihin tytön ollessa 10kk, helpottaa sitten työaamujen arkea, kun pitää joka tapauksessa nousta ennen 6, että kerkeää hoitoon ennen töitä. Tai siis miehen työaamuja. Itsehän olen vuorotöissä niin mies hoitaa hoitoon viennit niinä aamuina, kun olen töissä tai yövuoron jälkeen nukkumassa.

    • Uskon, itsestä se tuntui alkuun ihan liian aikaselta ku aiemmin kirppu nukkui vieressä joskus puoli kymmeneenkin. Kaikkeen sitä sitten tottuu! 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta