KESTÄVÄN MEIKKIPOHJAN SALAISUUS: 7 MUISTUTUSTA

Minulta kysytään usein kestävään meikkiin vinkkejä ja kuinka sen saa näyttämään silti heleältä. Salaisuus jokaisen omaan cocktailiin löytyy ihotyypistä ja oikeanlaisista tuotteista. Moni menee vikaan siinä, että valitsee tönkön pohjatuotteen, paksun meikkivoiteen ja vielä kakkumaisen puuterin. Loppuillasta meikki kertyy joko mahdollisiin juonteisiin tai tuntuu todella epämiellyttävältä.  Mikä on salaisuus kestävän meikin takana?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nämä 7 asiaa ovat mielestäni tärkeimpiä kestävän meikin rakentamisessa.

  1. Valitse omalle ihollesi sopiva meikkivoide. Älä siis kuuntele vain mainoksia vaan rohkeasti pyydä myyjää antamaan muutama näyte sinulle sopivista tuotteista. KOKEILE ja pyydä apua myyjältä. Ja muista, että enää ”huonoihoisen” ei tarvitse valita kaikkein paksuinta ja peittävintä meikkivoidetta. Nykyään markkinoilta onneksi löytyy paljon ohuita meikkivoiteita ja niistä voi valita runsaspigmenttisen tai hieman kevyemmän version. Tuotteet kehittyvät, joten testaa uusia mahdollisuuksia. Aina ei myöskään kannata karttaa punertavia meikkivoiteita. Yleensä ihmiset haluavat vain keltapohjaisia, eikä vaan sitä IVORY -sävyä. Tässä kohtaa monella menee metsään. Jos iho punoittaa, laitetaan superkeltainen meikki ja lopputulos on harmaa. Itse haluan käyttää neutral sävyä tai hieman punaiseen taittavaa. Se antaa iholle ihanaa hehkua ja kuulautta. Ei, enkä näytä mielestäni possulta. Ja on eri asia olla punertava pohjainen iho kuin keltapohjainen, joka punastelee. Eli analysoi tarkkaan ihosi sävy tai pyydä asiantuntijaa analysoimaan. Joskus on mahdollista, että mikään väri ei vain toimi itsellään, joten on suotavaa ostaa kaksi väriä ja sekoitella. Kerralla tulee kalliimmaksi, mutta kestävät sitten pidempään.
  2. Tarkista työvälineesi puhtaus! Mikään ei ole hirveämpää, kuin meikkipussissa lojuva vuoden vanha meikkisieni, joka on täynnä vanhaa meikkivoidetta. Apua! Älkää käyttäkö likaisia sieniä. Varsinkaan, jos ihollasi on epäpuhtauksia. Pese sieniä ja siveltimiä tiuhaan! Meikkivoide levittyy sata kertaa paremmin puhtailla välineillä. Lopputulos on varmasti myös raikkaampi. Itse suosin Shiseidon meikkisivellintä, sillä se on tiivis eikä ime meikkivoidetta sisään. Sienet usein imaisevat meikkivoidetta turhankin tehokkaasti. Sormillakin voi levittää ja itse saan usein parhaimman lopputuloksen niin.
  3. Käytä pohjustustuotetta. Jos haluaa pitkäkestoisen meikin, on pohjustuksen käyttö must. Pohjustus tekee ”kalvon”, joka suojaa meikkivoidetta imeytymästä ihoon ja toisaalta suojaa meikkivoidetta ihon rasvoilta. Se myös helpottaa meikkivoiteen levitystä ja tekee ihon pinnasta tasaisen. Pohjustus ei ole hoitotuote vaan nimenomaan vain väline parempaan meikkiin. Pohjustuksiakin löytyy eri ihotyypeille. Ja pohjustustuotteen ohuelti levittäminen on tärkeää, jotta se ei rullaudu tai paakkuunnu.
  4. Käytä peiteainetta tarvittaessa. On ihmisiä, jotka levittävät meikkivoidetta paksulti ja unohtavat peiteaineen. Lopputulos, ei hyvä… On myös niitä, jotka levittävät peiteaineen koko kasvoille ja unohtavat meikkivoiteen. Ei näin… Eli molemmilla on siis tarkoitus! Peiteaineen voi levittää ennen meikkivoidetta, jotta sen saa häivyteltyä meikkivoiteella. Meikkivoiteen voi myös levittää ennen, jotta näkee minne sitä lisäpeittoa tarvitaan. Hyvä häivytys on kuitenkin tarpeen. Peiteaineita on montaa sävyä ja esim. vihreäpohjaiset on hyvä laittaa ennen meikkivoidetta, jotta ne saa häivytettyä. Jos et ole varma minkälainen sopii ihollesi, pyydä asiantuntijaa avuksi! Muista, että oma ihotyyppi vaikuttaa tässä kohtaa myös. Kuivaihoisen ei kannata valita kovin ”kuivaa” tuotetta, jotta se ei jää kökkönä pinnalle.
  5. Valitse kosteusvoide tarkoin. Ihonhoitotuotteet ovat asia erikseen, mutta hyvä ihonhoito on tärkeää hyvän meikkipohjan saamiseksi. Itse en välttämättä laita juhlameikin alle kuin kevyen kosteusvoiteen tai pelkän hoitoveden. Riippuu kuinka pintakuiva ihoni on sillä hetkellä. Jos valitsee hyvin rasvaisen tuotteen juhlameikin alle, voi se häiritä kestävän meikin pysyvyyttä. Tämäkin riippuu aina ihotyypistä.
  6. Jos haluat heleyttä, tuo se erillisellä tuotteella. Kestävään meikkipohjaan ei etsitä ihon omaa heleyttä vaan tuodaan se hehkupuuterilla tai voiteella meikin päälle. Voide ennen irtopuuteria ja hehkupuuteri tietenkin viimeisenä.
  7. Kiinnitä meikki irtopuuterilla. Isolla puuterihuiskulla levitetty irtopuuteri on paras kestävän meikin tekemiseen. Irtopuuteri asettautuu juuri sopiviin paikkoihin, ohuelti. Jos kauniin pohjan päälle levittää paksun puuterin, on pohjatyö turhaa. Tai lopputulos ei ainakaan ole luonnollinen ja heleä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

YSL Top Secrets Flash Radiance Skincare Brush PRIMER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Urban Decay Naked Skin Concealer (Light Neutral)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Shiseido Sheer and Perfect Foundation I40

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

NYX Liquid Illuminator

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meikkipohja saa näyttää virheitäkin, eikä kaikkea tarvitse saada peittoon. Mielestäni paras lopputulos on tasainen, mutta kuulas. Luonnollinen iho on kaunis ja pieniä ihon virheitä ei tarvitse saada piiloon. Epäpuhtauksia peittäessä ohuet tuotteet ovat parhaita ja kerrostaminen avainasemassa. Paksulti meikkaaminen ei välttämättä peitä vaan tekee tunkkaisen ja epäpuhtauksia korostavan lopputuloksen.

Muistutan vielä, että asiantuntijoiden apu on oikeasti kannattavaa. Pelkkien meikkiarvostelujen ja netistä saatujen vinkkien avulla ei välttämättä löydy oikeita tuotteita juuri sinulle. Jokainen iho on erilainen ja vaatii eri tuotteet. Jollekin toiselle täydellinen, voi olla sinulle katastrofi. Kokeilujen kautta vasta tietää! 😉

Ihania meikkihetkiä syksyn juhliin!

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Yksi vastaus artikkeliin “KESTÄVÄN MEIKKIPOHJAN SALAISUUS: 7 MUISTUTUSTA”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta