KEVÄTAURINGON AIHEUTTAMA SIIVOUSINTO

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kevät on alkanut ja kotona vallitsee kevätauringon aiheuttama siivousvimma. Tiedättekö sen valon, joka paljastaa muka siististä kodista kaiken lian ja pinttyneen pölyn? Ikkunat pitäisi pestä ja lattiat hinkata puhtaaksi taaperon kuola-, tassunjäljistä. Ulkona odottaa liuta pihahommia ja terassi kaipaisi puhdistusta.

Sisustusvimmakin on purrut, mutta hankintoja ei voi tehdä, joten tyydytään ajoittaisiin kukkakimppuihin ja vanhojen tyynyliinojen vaihteluihin. Onneksi on tullut hankittua melko ajattomia sisustusjuttuja, joten varsinaista kyllästymistä ei ole tullut.

Kevääseen liittyvä siivousvimma on helpottunut yhden asian myötä. Kirja, joka pyörii blogeissa ja sosiaalisessa mediassa. Kirja, johon uppouduin Lanzaroten lomalla (virhe, sillä lomalla halusin vain kotiin siivoamaan kirjasta innostuneena). Arvaat varmaan jo…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

….KonMari. Ajattelin, etten lähde tätä kirjaa puimaan blogissa, sillä kaikki blogit ovat jo tämän tehneet. Mutta. Olen rakastunut ja en voi olla kertomatta muutamaa asiaa tästä ihanuudesta. Arvosteluja tästä kirjasta löytyy netti pullollaan, joten siitä en lähde kertomaan. Mieletön kirja, joka mullistaa kodin järjestelyn. Kodin siivoaminen voi olla helppoa ja kaoottisuus kadota, kun noudattaa kirjan neuvoja. Kuten kirjassa sanotaan, kodin järjestäminen on isompi asia kuin luullaan. Sillä voidaan vaikuttaa valtavasti elämänlaatuun ja hyvinvointiin.

Muutamia pointteja, jotka iskivät minuun:

  • Ei kannata hankkia valtavia määriä säilytysrasioita ja -laatikoita. Sinne hautautuu paljon tavaraa turhaan.
  • Kaikki kodin tavarat käydään läpi järjestelmällisesti, miettien mitä oikeasti tarvitsee.
  • Jokaiselle tavaralle ja tavararyhmälle on oma paikkansa, niin että samantyyppisiä tavaroita ei säilötä moneen eri paikkaan kotona.

Ja pakko sanoa, luulin etten saisi siivousintoilijana tästä kirjasta mitään irti, mutta olin niin väärässä. Kirjan kirjoittanut on niin fanaattinen siivoja ja järjestelijä, että hän on ajatellut kaiken läpi meidän muiden fanaatikkojen puolesta.

Järjestelmällisyys ja siisti koti vaikuttaa valtavasti myös stressinhallintaan ja kuten Mona kertoi blogissaanElämän potkiessa päähän ja asioiden ollessa huonosti kannattaa aloittaa yksinkertaisesti siivoamalla oma ympäristö puhtaaksi ja laittaa asiat järjestykseen.

Kaikkea en ole vielä ehtinyt käymään läpi, mutta tähän mennessä läpikäydyt tavarat ja turhan poisheittäminen on mahtavaa. Olo kevenee aste asteelta ja koti tuntuu kuin uudelta. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja Konmari -kirjaan sain vinkin ystävältäni Reetalta aaaaaikoja sitten, sitä kuitenkaan noudattamatta. Olisi pitänyt heti kuunnella…

Onko lukijoissa siivousvimman saaneita?

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta