kevyt vatsa+peppu kotijumppa

Niinä päivinä kun Kirppu ei nuku niin, että kotijumppa onnistuisi yksin, otan hänet mukaan jumppailemaan. Yleensä tämä on vielä superhauskaa hänestä ja oma hikoilu tulee kuin huomaamatta.

Tässä hieman esimerkkiä omasta kevyestä vatsa+peppu -jumpastani. Mukana menossa jumppapallo ja matto. Ja tietenkin Kirppu!

Teen 3-5 sarjaa ja 20 toistoa per sarja. Kuitenkin aina vauvan ehdoilla, aina suunniteltu toistomäärä ei onnistu. Usein teen tämän kiertoharjotteluna, eli yksi sarja jokaista neljää liikettä ja alusta uusi kierros. 

  1. Vatsarutistuksessa vauva istuu lantion päällä. Liike vaatii sen, että vauva osaa kannatella päätään ja pystyy istumaan tuettuna. Jännitä vatsalihaksia sekä lantionpohjaa koko liikkeen ajan. Nosta hartiat ylös lattiasta vatsalihasten avulla. Keskity lihaksiin koko toiston ajan.

Rutistuksen jälkeen tee lantionnosto. Pidä pakaralihakset jännityksessä koko liikkeen ajan.

jumppa

2. Lennätysvatsoissa vauva makaa säärien päällä vatsallaan. Nosta vauva ilmaan ja samaan aikaan tuot vatsalihaksilla jalat maahan, voit tehdä tämän myös suorille jaloille. Toistot vaativat vauvalta myös sen, että hän osaa kannatella kehoaan vaaka-asennossa ”lennätyksen” ajan.

jumppa2

3. Kyykky jumppapallon avulla on helppo istumakyykky, mutta siinä pitää muistaa jännittää pakaralihaksia sekä reisilihaksia koko liikkeen ajan. Kun vauva on sylissä pidetään hartiat hyvin rentoina, jotta sinne ei tule turhaa jännitettä. (Tämän liikkeen voi tehdä myös tuolin avulla tai kokonaan ilman.)

jumppa3

4. Vatsat jumppapallolla -liike vaatii jonkin verran kehonhallintaa, joten suosittelen testaamaan liikettä kunnolla ennen vauvan mukaan ottamista. Sääret asetetaan jumppapallon päälle ja kroppa lankkuasentoon. Jalkoja vieritetään pallon avulla vatsan alle ja takaisin suoraksi lankkuasentoon. Tässä asennossa on helppo jutella vauvan kanssa. Tässä myös tarkkana etteivät hartiat ala jännittää. (Tämän liikkeen voi suorittaa myös perinteisenä lankkuna ja tuoden jalkoja vatsan alle yksi kerrallaan.)

jumppa4

Iloisia jumppahetkiä! 🙂

-sonjaaleksandras

FitFashion

FitFashion on Suomen suurin ja paras aktiivisen elämäntyylin blogiyhteisö. Bloggaajien elämänmakuisista tositarinoista löydät motivaatiota ja ideoita arkeesi.

Yksi vastaus artikkeliin “kevyt vatsa+peppu kotijumppa”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta