KIRPPU SAIRASTAA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koimme toissayönä onnenhetkiä, kun Kirppumme paahtoi unta 9 tuntia putkeen ja ajattelimme, että unikoulu on tosiaan nyt tehonnut ja nopeastikin vielä. En itse osannut nukkua koko yötä putkeen, mutta muutamat tunnit tekivät jo todella hyvää. Eilen virkeinä touhusimme päivällä kaikenlaista kunnes huomasimme, että Kirppu vaikuttaa kipeältä. Kuumetta 38 astetta ja itkuinen poika. Hän kuitenkin leikki ja oli melko hyväntuulinen loppujen lopuksi. Annoimme yöksi lääkettä.

Yöllä alkoikin jälleen tunnin välein heräämiset, mutta syynä oli kuume (eikä epäonnistunut unikoulu toivottavasti). Aamulla 39,1 asteinen poikamme oli todella itkuinen ja sekaisin. Vetelä ja huonovointinen Kirppu sai meidät huolestumaan, sillä olihan tämä ensimmäistä kertaa varsinaisesti kunnon kuumeessa. Soitimme ja varasimme lääkärin. Lääkärissä onneksi todettiin kaiken olevan, kuumetta lukuunottamatta, kunnossa, ja että voimme jatkaa hoitoa samaan malliin.

Ensimmäiset lapsen sairastamiset tuntuvat kamalilta, sillä vauva ei osaa kertoa mihin sattuu ja paljonko. Itkuisuus ja kehoneleet auttavat tunnistamaan tiettyjä asioita, mutta sanattomuus on kamalaa. Olemme molemmat melko maalaisjärkisiä, mutta Kirpun kohdalla empatia ja huoli ovat niin katossa, että joskus maalaisjärki lentää ikkunasta ulos. Onneksi lääkärikäynti aina helpottaa ja siten saa ainakin mielenrauhan.

Nappasin eilen muutamia kuvia makuuhuoneestamme, jossa pinnis on siirtynyt pois sängynlaidalta ja olen saanut oman yöpöytäni takaisin (JEEE!). Ilman laitaa oleva pinnis, kiinni sängyssä, ei varsinaisesti miellyttänyt sisustussilmääni, joten uusi järjestely on silläkin tapaa mieleinen. Luulin, etten näkisi vielä hetkeen tällaista järjestelyä, mutta kas kummaa poikamme on tykännyt nukkua omassa sängyssään. Tosin aamuyöllä hän pääsee vielä väliimme torkkumaan. Luultavasti ensi yönä kuumeinen poitsu pääsee viereemme hieman aiemmin.

Tsemppihalit kaikille sairastaville lapsille ja vanhemmille, oli tauti mikä tahansa, ei se koskaan kivaa ole. 

-sonjaaleksandras

FitFashion

FitFashion on Suomen suurin ja paras aktiivisen elämäntyylin blogiyhteisö. Bloggaajien elämänmakuisista tositarinoista löydät motivaatiota ja ideoita arkeesi.

2 vastausta artikkeliin “KIRPPU SAIRASTAA”

  1. Muistan kans kun esikoisen aikaa juostii vähemmästäkin lääkärissä koska oli ensimmäinen lapsi ja ei voinnu tietää et mikä on. Nyt kun lapsia on kolme niin vähän jo tietää että mikä tarvitsee lääkäriä ja mikä ei. Mutt silti aina helpottaa oloa kun on käynyt lääkärissä. MEidän 8kk oli just aika kauhaa flunssa ja rohisi kunnolla. Onneks meil oli samaan aikaan jäkitarkastus korvista niin tutki samalla flunssaa, ja normi flunssa oli 🙂 Paranemisia sinne <3

    • Niimpä! Ensimmäinen lapsi saa varmasti eniten ns huomiota näissä asioissa. Lääkäri onneksi sanoi myös että alle vuoden ikäisen kuumeilut on ihan hyvä käydä näyttämässä, jos muita flunssan oireita ei ole. Pikkuhiljaa myös oppii tuntemaan oman lapsen ja kuinka hän käyttäytyy kuumeessa jne. 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta