KOTINI: KEITTIÖ

Noniin! Vihdoin kotini -postaussarja jatkuu ja tällä kertaa keittiö pääsee tarkasteluun. Keittiö on yksi talon tärkeimmistä huoneista, ainakin minulle, koska teen puolet päivän töistä siellä. Kokkaan, valmistelen postauksia ja useimmiten teen töitä ruokapöydän ääressä vaikka meillä onkin työhuone. Usein juon kahvia samalla ja se vaan on helpompaa käydä lisäämässä sitä selän takana kuin toisesta huoneesta. Kirppu piirtää ja sormimaalailee myös keittiönpöydän äärellä. Hän myös rakastaa purkaa keittiönlaatikoita ja tykkää näprätä uunin ja astianpesukoneen nappuloita (minusta myös erittäin hauskaa). Keittiö on selkeästi käytetyin huoneemme.

P7141122

P7141124

Keittiön varustelu on kutakuinkin tavallinen ja tulevaisuudessa toivoisinkin hieman suurempaa keittiötä. Haaveeni on jonain päivänä saada suuri saareke, jossa koko perhe mahtuisi yhdessä kokkaamaan. Ajatus keittiöstä, josta näkee ulos ja muualle taloon on täydellinen. Jenkeissä usein näkee keittiöissä ikkunan tiskialtaan kohdalla ja ideahan on mahtava ja hyvin harvoin Suomessa toteutettu. Keittiömme ei ole itse suunniteltu, sillä muutimme kotiin, joka oli edeltävän asukkaan tekemä. Keittiössä muutimme välitilan valkoiseksi sekä lisäsimme ledvalonauhaa yläkaappien ylä- ja alapuolelle. Ainoa todellinen miinus keittiössämme taitaa olla säilytystilan vähyys. Haluaisin hieman lisää tilaa esimerkiksi yleiskonetta sekä keittokirjoja varten, tällä hetkellä tilaa riittää juuri niille välttämättömille (tosin pidän melko suurta varastoa kuivaraaka-aineista).

Mustavalkoinen on teema, joka näkyy lähes jokaisessa huoneessa ja tämä onkin tavallaan talomme ”punainen lanka”. Olen aina haaveillut valkoisesta keittiöstä, mutta tällä hetkellä olen melko tyytyväinen tähän tilanteeseen. Keittiöstämme avautuu näkymä olohuoneeseen ja tekee tilasta melko avoimen ja valoisan.

P7141128

Tärkeimmät kodinkoneet keittiössämme ovat varmasti hella, kahvinkeitin sekä blenderi. Niitä käytetään päivittäin ja moneen kertaan. Tietenkin astianpesukone, jääkaappi ja mikro ovat myös suuressa käytössä. Minusta on tärkeää valita käyttöä kestäviä kodinkoneita, joten kahvinkeitin on tuttu ja kestävä Moccamaster ja blenderinä toimii loistavasti KitchenAidin Diamond Jar.

P7141133

P7141136

P7141140

Keittiön pöytä ja tuolit ovat Ikeasta, melko ajattomat ja kestävät huonekalut muotoilultaan. Haaveissa on jonain päivänä hankkia Artekin ruokailupöytä, mutta tähän tilanteeseen Ikean jatkettava pöytä on ollut loistava. Pöytä ei suinkaan ole näin siisti yleensä, sillä siinä tehdään paljon asioita päivän aikana. Tykkään tuoreista leikkokukista tai hedelmistä koristeena, mutta muuten en pidä ylimääräisistä koristetavaroista.

Tällaista tänään, postaussarja jatkuu taas lähiviikkoina! 

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Yksi vastaus artikkeliin “KOTINI: KEITTIÖ”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta