KOTINI OSA 1: LEMPIHUONEENI

Lempihuoneeni kodissamme on varmasti makuuhuone. Se, jossa mieli ja keho lepää. Se, jossa pysyy yleensä hyvä järjestys, hyvä tunnelma ja tila, jossa vain nukutaan eikä tehdä töitä. Makuuhuone ei ole aina ollut tuo rauhan tyyssija, vaan opiskeluaikoina Turun asunnon makkarissa luettiin, tehtiin töitä koneella ja siistinä se ei meinannut pysyä millään. Sitä aiemmissa asunnoissa sänky on ollut osana yhtä tilaa, jossa katsotaan telkkaria, hengaillaan, kokataan ja ollaan. Yksiöstä omakotitaloon on ollut vaiheikas ja nyt vihdoinkin olen saanut sen mistä olen aina haaveillut. Hotellimaisen rauhallinen, neutraali ja viihtyisä makuuhuone, jossa ei tarvitse stressata mistään vaan olla vain. 

P6170503

P6170501

Makuuhuoneessa oli jo taloa ostettaessa (ostimme siis uudehkon, mutta kerran ”asutun” omakotitalon) vaalea lattia, toisin kun muualla asunnossa. En yleensä pidä vaihtuvista lattiamateriaaleista, mutta pidän vaaleammasta lattiasta, joten makuuhuone tuli jo heti silloin lempihuoneeksi. Kolmesta makuuhuoneesta tämä huone oli luonnollinen valinta päämakuuhuoneeksi jo suurten vaatekaappiensa ansiosta. Muutenkin tunnelma oli ”päämakkarimainen”.

 

Seinät olivat muuten valkoiset, mutta päätyseinä oli tapetoitu. En pitänyt tapetin kuvioista, halusin simppelin ja lämpöä tuovan vaalean tapetin sen sijaan. Löysin alennuksesta tämän beigen, hieman kuultavan, tapetin, joka ihastutti heti. Löysin samaa sävymaailmaa olevat valaisimet. Halusin ehdottomasti seinään kiinnitettävät, jotta ne eivät veisi tilaa pöydällä (tai en kumauttaisi niitä alas unissani), mutta myös sen ihanan hotellifiiliksen luomiseksi seinävalaisimet olivat ”the juttu”. Seinälle halusin myös tauluhyllyn, jotta siihen voisi vaihtaa tauluja halutessaan. Tällä hetkellä hyllyllä oleilee hääkuvamme sekä häissä mukana ollut &-merkki.

P6170508

Värimaailmaa miettiessäni halusin tuoda beigen ja harmaan sävyjä ja luoda ”greige” -tunnelmaa (greige = grey + beige). Petivaatteissa etsin näitä värisävyjä. Seuraavana ostoslistalla olisivat pellavaiset lakanat, jotka ovat aina somasti hieman ryppyiset. Valkoinen päiväpeitto ja yöpöydät sekä verhot raikastavat yleisilmettä ja saavat aikaan puhtaan fiiliksen. Puhtaus ja siisteys ovat minulle tärkeitä ja varsinkin lempihuoneeni on oltava aina tiptop. Puhtaisiin lakanoihin pujahtaminen on ehkä parasta mitä tiedän!

P6170516

Kirpun muuttaessa omaan huoneeseen sain tilan kokonaan vapaaksi pinnasängystä ja muusta lastenhoitohärpäkkeestä. Vaikka Kirppu tuleekin joskus aamuöisin viereemme, on makuuhuone silti vain meidän. Iltaisin on helppo nukahtaa kun ilma on raikas, lakanat puhtaat ja tilaa hengittää. Ei ylimääräisiä tavaroita tai huonekaluja. Uni on muutenkin muuttunut yhä tärkeämmäksi asiaksi lapsentulon jälkeen. Kun tietää millaisia todella huonot yöt ovat, on helpompi arvostaa pidempiä yöunia. Olen valmis panostamaan hyvään tunnelmaan ja sänkyyn, jotta uni on laadukkaampaa ja parempaa, vaikka sitä olisikin hieman vähemmän. Tärkeintä tässä huoneessa on se, että nukahtaminen onnistuu helposti kun olo on rauhallinen ja levollinen ympäristöstä johtuen. 

P6170518

Sain toiveita kotiesittelystä ja nyt lähdin sitä toteuttamaan postaussarjan muodossa. Tässä siis lempihuoneeni ja tulen postaamaan joka viikko aina uuden huoneen.

Jos sinulle tulee mieleen muita toiveita postausten suhteen niin pyyntöä vaan ja rohkeasti kommenttiboksiin ideoita! 🙂

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta