LÄMMIN KANA-KOOKOSKEITTO (M, GL)

Huh heijaa, kiireiset päivät! Tämän super kiireisen päivän pelastuksena toimi ihana kana-kookoskeitto. Koko perheelle maistui ja mikä parasta keitto on gluteeniton ja maidoton. Tein hieman mausteisemman version aikuisille ja pojalle vähän miedomman. Lisäsin vasta lopuksi tulisemmat aineet, jotta pojalle saatiin oma satsi ennen sitä. Tämä keitto toimii heti tai vaikka pari päivää kokkaamisen jälkeen, maut vain tiivistyvät odottaessa.

Kirpulla on ilmeisesti jonkin sortin allergiaa tomaattiin ja porkkanaan, joten olemme joutuneet keksimään hieman uudenlaisia keittoreseptejä. Tämä ainakin upposi hyvin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kana-kookoskeitto

400-600g broilerin rintafileitä (muukin broilerin osa käy)

n. 200g säilykemaissia

n. 6-8 perunaa

1 kesäkurpitsa

1 sipuli

1 valkosipuli

pala inkivääriä

1 tölkki kookosmaitoa

2 rkl kalakastiketta

1 rkl soijakastiketta

1 kanafondikuutio

chiliä, kurkumaa, currya (kaikkia noin 1-2 tl)

1-2 rkl sitruunan mehua 

(persiljaa tuoreena)

Leikkaa broilerin fileet pieniksi paloiksi. Kuori ja pilko perunat suupaloiksi. Pilko kesäkurpitsa pieniksi paloiksi ja hienonna sipulit sekä inkivääri. Laita kattilaan tilkka öljyä ja lisää sipulit sekä inkivääri, kuullota hetki. Lisää perunat ja vettä kunnes ne peittyvät, lisää kanafondi. Anna kiehua noin 5-10 min ja lisää kesäkurpitsat (voit kuullottaa niitä hieman pannulla ennen lisäämistä), maissit ja broilerin palat. Lisää kalakastike, soijakastike, sitruunamehu sekä mausteita oman maun mukaan. Anna kiehua noin 10-20 min, lisää kookosmaito, kiehauta ja tarkista keiton koostumus. Lisää vettä tarvittaessa, voit antaa keiton hautua jonkin aikaa, kunnes kaikki ovat kypsentyneet. Lisää valmiin keiton päälle persiljaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihanaa keskiviikkoa ja nauttikaa talvisista päivistä! 

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 5
Tykkää jutusta