LOMALLA LÄSKIKSI?

Lentokone laskeutuu. Vesilinja on vaihtunut koneessa drinkeiksi. Porkkanat vaihtuivat sipseihin. Ah. Lomalla viimeinkin. Kaupasta lapataan kaikki keksit ja suolapähkinät ja kotona dieettiin kuuluvat raaka-aineet jäävät kauppaan. Loman jälkeen silmäluomet ovat golfpallon kokoiset, pumppu hakkaa portaissa ja uimarengas on jäänyt kiinni lanteisiin. Unelmaa – I don’t think so! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lomailu on ollut perheessäni aina melko aktiivista. Hotellilla ei olla vietetty lähes ollenkaan aikaa ja lomakohteita on kierretty hartaasti. Ainoa loma, jossa olen todella vain löhöillyt oli häämatkamme, sillä hotellimme oli jo itsessään upea ja sijaitsi rannalla. Olin myös luultavasti niin kuoleman väsynyt hääjärjestelyistä, töistä ja itse hääpäivästä, etten jaksanut stressata kohteessa mistään. Kävimme silti salilla pariin otteeseen ja parilla venereissulla.

Mielestäni parasta lomalla on nauttia paikallisista raaka-aineesta, liikkua, nauttia säästä, uida ja vain nauttia kiireettömyydestä ja paikallisesta kulttuurista. En halua vetää övereitä niin alkoholin tai ruuan kanssa. Kehosta huolehtiminen on minusta tärkeää myös lomaillessa. Tosin mitään tarkkaa dieettiä en haluaisi lomalla noudattaa. Joskus on kiva käydä ulkona ja ottaa viiniä, mutta jokapäiväiset kännit eivät ole minun juttuni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No vedettiinkö ihan läskiksi Lanzarotella?

No ei.

Tietenkin nyt oman lapsen kanssa matkustaminen tuo omat rajoitteensa eikä silloin varsinkaan juoda alkoholia kännäysmielessä tai valvota yömyöhään, sillä vauva herää edelleen aikaisin ja vaatii saman arjen kuin kotona. Lapsen kanssa lomailu oli siinä mielessä kivaa, että oli syy mennä aikaisin nukkumaan eikä tarvinnut selitellä miksi haluaa pään tyynyyn ennen kymmentä :D.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensimmäisenä aamuna tein runsaan brunssin: tuorepuuroa, mehuja, hedelmiä ja mansikoita, leipiä, leikkeleitä ja juustoja sekä kananmunia.

Ruokavalion kanssa Lanzarotella mentiin rennosti, välillä suklaata syöden, pastaa ja leipää mussuttaen sekä viiniä maistellen. Kaupasta ostimme paikallisia kaloja, mereneläviä, lihaa, joista saatiin kokkailtua upeita illallisia. Ravintolassa maisteltiin kalaruokia, paellaa, tapaksia ja muita paikallisia herkkuja. Aamiaisella nautittiin kiireettömyydestä ja runsaista pöydän antimista. Treeniäkin pääsi tekemään paikallisella salilla sekä pihajumppaa ja lenkkejä tehden. Uituakin tuli muutaman kerran, tosin ei mitenkään rehkien. 

Kaikenkaikkiaan loma oli rentouttava, liikunnallinen ja täynnä hyvää ruokaa! Aurinkoa kun olisi ollut enemmän niin loma olisi hiponut täydellisyyttä! 🙂

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta