LOMAN JÄLKEINEN KRAPULA

Loman jälkeen hiipii väsymys, tunkkainen olotila, turvotus sekä ahdistus. Sitä voisin kutsua krapulaksi. Vaikka kyse ei olekaan varsinaisista lomakiloista tai alkoholin nauttimisesta, krapula saapuu epäsäännöllisen elämäntyylin tuloksena. Tämä krapula selätetään päivä kerrallaan, syömällä taas hyvin, raittiilla ulkoilmalla sekä salitreenillä. 

_MG_8292

Ilmeisesti reissaaminen, mökkeily ja päivittäinen vilkas ohjelma sai minut väsymään, tai oikeastaan rutiinien puuttuminen. Rutiinit auttavat jaksamaan ja saavat arkeen järjestyksen, joka auttaa päivien sujuvuudessa. On ihanaa olla kotona, laittaa tavallista ruokaa ja laittaa Kirppu omaan sänkyyn nukkumaan. Lomalla on tietty rentous, mutta rentous jää toisaalta päälle ja jatkuva reissaaminen väsyttää. Kotona odottaa vielä iso pyykkikasa, hieman tunkkainen kämppä ja lomailusta kärsinyt piha, mutta pikkuhiljaa palataan taas järjestykseen.

Päätin myös aloittaa hieman tarkemman ruokavalion, Puren ohjeilla, joita noudatin alkuvuodesta. Olen pitänyt ohjeista melko hyvin kiinni, mutta nyt on taas aika jättää hetkeksi herkuttelut ja lomasyömiset. Kolmen viikon kuluttua on nimittäin tarkoitus ahtautua juhlamekkoon veljeni häissä ja tällä hetkellä olo on kaikkea muuta kuin freesi ja timmi – kevennys on siis paikallaan. Vaikka varsinaisia lomakiloja ei ole tullut, olo on veltto ja tunkkainen. Siihen on vain yksi lääke. Säännöllinen, puhdas ruokavalio sekä treenikertojen lisääminen.

_MG_8287 

_MG_8289

Kuvat: Amanda Aho

Onneksi tämä krapula on luultavasti muutamassa päivässä ohitettu ja olo taas normaali. Vaikka lomalla on ihanaa, on arki ja rutiinit kaikki kaikessa. Mikä parasta, ulkona on vielä kesäistä ja liikuntaa pääsee harrastamaan niin ulkona kuin salillakin.

Nauttikaa keleistä!

sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta