MAANANTAIDIEETTI

Maanantaina heräät silmät ummessa, kierit sängystä ilmalaivan lailla ja tunne on kuin olisit vanhentunut vuosia? Olet saattanut syödä epäsäännöllisesti, mahdollisesti nauttinut alkoholia, nukkunut huonosti ja yksinkertaisesti nauttinut viikonlopun antimista liikaa. Sunnuntai-iltana vedät vielä viimeiset herkut, vaikka niitä ei tekisi ollenkaan enää mieli. Maanantaiaamu alkaa hitaasti, väärällä jalalla. Aamupalakaan ei maistuisi ja nyt pitäisi taas palata ruotuun… Ei yhtään nappaa. 

_mg_1278

Kuva: Amanda Aho

Oma aamuni ei tällä kertaa ihan näin hirvittävällä tavalla alkanut, mutta eilen rikottuani sokeritonta syyskuuta leffakarkkien muodossa sekä nautittuani hieman raskaampaa ruokaa mummuloissa, ei fiilis ole kovin hyvä. Varsinkaan kun poskiontelotulehduksesta parantuessa olen joutunut vielä välttelemään raskaampaa liikuntaa. Yli viikon tauko liikunnasta ja epäsäännöllinen ruokailu tekevät minulle jo järkyttävän olotilan, joka vaatii hieman kireämmän maanantain aloituksen.

Maanantaina dieetin aloitus on monelle tuttu, mutta tämän tarkoituksena on startata normiviikko ja jatkaa niitä terveellisiä valintoja loppuviikon ajan. Tässä vinkkejä, miten itse katkaisen viikonlopun herkuttelut ja huonon fiiliksen.

Maanantaidieetti

  • Juo lasi vettä heti aamulla ja jatka veden juomista päivän mittaan.
  • Syö aamupala, vaikka sitä ei tekisikään mieli. Smoothiet uppoavat usein helpoiten, käytä makeuttamattomia aineksia, jotta mahdollinen sokerikoukku ei saa bensaa liekkeihin. Halutessasi pieni luonnollinen makeuttaja (hunaja, hedelmät jne) on ok.
  • Pidä ruokailurytmistä kiinni, syö 5 kertaa päivässä, äläkä sorru ensimmäiseen kaffepullaan töissä. 
  • Jos kuntosali tai muu normiharrastus ei vielä taivu, tee reipas pitkä lenkki, jotta saat nesteet liikkeelle.
  • Käy saunassa ja tee joku kasvohoito tai muu kauneushoito, tiistai tuntuu jo paljon freesimmältä. 
  • Mene ajoissa nukkumaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt smoothie kourassa ja kohta reippasta ulkoilua. Huomenna tai keskiviikkona aion jo testata kevyellä ohjelmalla salilla käyntiä, ehkä tämä tästä!

Fressiä maanantaita! 

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta