MATKAKUUMEEN HELPOTUS

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vuodesta 2016 tulikin aikamoinen reissuvuosi. En olisi viime keväänä kuvitellut, että saan kokea pari kaupunkilomaa ja yhden etelänmatkan tänä vuonna. Reissaaminen on ollut aina tärkeä asia elämässäni. Nuorena kävimme melkein vuosittain perhematkoilla etelässä, vierailin myös kummini luona Kanadassa useaan otteeseen. Heti 16-vuotiaana, mahdollisuuden tullen, lähdin vaihto-oppilaaksi Chileen. Siellä tuli nähtyä Etelä-Amerikkaa ja sen huikeaa kulttuuria. Vaihtovuoden jälkeen matkailu on ollut hieman hiljaisempaa, mutta on sitä käyty Espanjassa, Briteissä, Italiassa, Jenkeissä (New York), Kanadassa (itä- ja länsiosissa), Ruotsissa, Ranskassa ja Belgiassa. Toki vaihtovuodestanikin on jo yli 10 vuotta aikaa. Vuosi 2016 näytti minulle aiemmin siltä, että keskitymme esikoiseen eikä matkailulle oikeastaan ole varaa tai aikaa. Noh, toisin kävi. Matkarahat kummasti jostain revitään kun kuume alkaa ja kiristetään sitten jostain muusta nyörejä. New Yorkiin emme olisi edes voineet haaveilla matkustavamme ilman voittamaani kilpailua. Onneksi myös tänään starttaava matkamme oli syntymäpäivälahja mieheltäni.

Matkailu ja uusiin kulttuureihin tutustuminen on avartavaa (joo matkailu avartaa, hehe) ja siinä oppii myös itsestään ja matkakumppaneistaan. Mieheni kanssa olemme hieman stressaavaa sorttia ja joskus matkoilla menevät napit vastakkain. Toisella on liikaa odotuksia ja toinen stressaa toisen odotuksia. Mutta kun rentoudumme molemmat, osaamme pitää myös todella hauskaa. Olen vuosien varrella jo hieman oppinut lukemaan kumppaniani ja tiedän milloin pitää lopettaa listojen täyttämisen pakollisista nähtävyyksistä. Tosin, mieheni tietää jo valmiiksi näistä listoista ja osaa sanoa RAUHA jo ennen niiden esittelyä. Itselle tärkeää on nähdä mahdollisimman paljon ja toinen haluaisi vain ”go with the flow” (tai muuten iskee stressi). Kun nämä kaksi tyyppiä yhdistyvät niin reissusta voi tulla aika mieletön, jos vain antaa toiselle tilaa. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänään starttaa ensimmäinen minilomamme mieheni kanssa ilman perheen pienintä Kirppua. Poikamme jää ensimmäistä kertaa 2 yöksi mummun kanssa ja ikävä on jo alkanut hiipiä ajatuksiin. Tiedän heidän pärjäävän vallan mainiosti, mutta itsestäni en ole niin varma. Pitää kuitenkin ottaa kaikki irti kahdenkeskisestä ajasta ja nauttia hetkistä ilman villiä taaperoa. Seuraksi matkallemme saamme veljeni ja hänen tulevan vaimonsa. Aikuisten aikaa, pitkästä aikaa.

Matkamme kohteena on Tukholma ja pääpointtina matkallamme on Adelen konsertti. Odotamme melko tunteikasta, käsikarvat pystyyn nostattavaa, kovantason konserttia. Adelen laulu saa fiilikset varmasti kattoon. Kyyneleitäkin saattaa tippua muutamien kappaleiden kohdalla. Odotan erityisesti Hello -kappaleen kuulemista.

Tukholmaan saapuessamme meillä on hieman aikaa aamulla ja päivällä kaupungin kiertelyyn ja aikomus olisi ainakin käydä ihastelemassa kirsikkapuita Kungsträdgårdenilla. Odotan ihania kahviloita ja lounaspaikkoja, aurinkoa ja ihanaa kaupunkitunnelmaa. Haluan myös ehkä käydä Mini Rodinilla katselemassa Kirpulle tuliaisia ja katsomassa kevään uutuuksia muutamissa vaateliikkeissä. Katsotaan mihin aika riittää ja etenkin rahat :D.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä viikko on mennyt matkailumielessä myös siksi, että olen kuumeisesti etsinyt lentoja ja hotelleja New Yorkin reissua varten ja nyt voinkin jo huokaista, sillä eilen bookkasin viimein matkan. Lokakuun alussa suuntaamme kohti Manhattania 5 yöksi. Monen hikisen tunnin jälkeen tietokoneella sain varattua alehintaan Finnairin suorat lennot Nykiin ja hyvällä tarjouksella myös kivan hotellin. En ole koskaan päässyt suoralla lennolla Jenkkeihin tai muuallekaan valtamerten yli, joten kivaa vaihtelua sekin. Reilun 8 tunnin lento ei tunnu missään 15-20 tuntisten jälkeen. New York valmistautumista tulossa siis vielä syksyllä ja varmasti monen monta postausta itse reissusta! 

New York -fiilistelystä palataan vähän tähän lähemmäs ja keskitytään nyt tulevaan Tukholman matkaan. Muutaman tunnin päästä pitäisi olla laukut pakattuina ja nokka kohti Siljan terminaalia. Palaamme Suomeen vappuaattona ja suuntaamme suoraan laivalta vanhempieni mökille, jossa pieni Kirppumme odottaa. 

Ihanaa Vapunalkua kaikille ja nauttikaa keväisestä ilmasta!

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta