MATKALLA VAUVAN KANSSA – OMAT VINKKINI!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt on viikko Lanzarotelta paluusta. Ennen matkalle lähtöä jännitin kaikkea mikä voi mennä pieleen. Ja tietenkin Kirpulle iski korvatulehdus 2 päivää ennen matkaa. Olin jo varma, että koko reissu joudutaan perumaan. Saimme kuitenkin lähtöluvan ja jännitin taas. Miten pärjäämme 6,5 tuntia lentokoneessa korviaan itkevän vauvan kanssa – onko siinä edes mitään järkeä?

Noh. Lennot menivät täydellisesti. Imetys nousuissa ja laskuissa, särkylääkettä ja nenäsuihketta – ei itkun itkua. Ainoat itkut tulivat kun vessassa vaihdoin vaippaa erittäin huterasti WC -pytyn päällä, kun viimeisellä kerralla huomasin seinässä olevan vaipanvaihtotason – *facepalm*. Korvatulehduksen ollessa päällä kannattaa kuitenkin aina varmistaa lääkäriltä lähtölupa, sillä tilanne olisi voinut olla pahempi ja tällöin lento ei olisi varmasti mennyt näin hyvin.

Lennolla vaadittiin vaan leluja ja aktiviteettia, nukkumiseenkin meni muutama tunti. Tärkeä varuste nukkumiseen oli Kirpun unipussi, jonka kanssa hänelle sai mukavan asennon. Tärkeitä olivat myös maissinaksut, sillä niitä popsiessa sai aina hieman aikaa kulumaan :D.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Matkalla kaikki meni kivasti, mitä nyt hieman kitinää kun hampaat olivat tulossa. Kirpun kanssa oli melko helppo reissata ja olla. Kahdet päiväunet päivässä antoivat meille myös aikaa olla ihan rennosti. Plus mukana ollut Kirpun mummu, joka antoi meille runsaasti aikaa nauttia lomasta myös ilman lastenhoitoa.

Vinkkejä matkailuun vauvan kanssa:

  • Älä stressaa. Vauvalla on kaikki paremmin, kun osaat itse rentoutua. Hän pysyy matkassa mukana ja varmasti viihtyy, kun olet rauhallinen.
  • Lennolle suosittelen ottamaan vaihtovaatteet vauvalle sekä vauvaa pitäville! Kakkavahingot ovat todella yleisiä matkalla ja varsinkin lennolla kun vauva on sylissä istumassa koko lennon ajan. Nimimerkillä kokemusta on. Kosteuspyyhkeitä myös runsaasti matkaan!
  • Tietyt rutiinit on hyvä pitää samantyyppisinä kuin kotona ja automatkat tai reissut voi ajoittaa uniaikaan, jos vauva osaa nukkua autossa. Rutiinit myös ruokailuissa pitävät lapsen tyytyväisenä. Tarkkoja kellonaikoja ei kannata kuitenkaan yrittää noudattaa, sillä se on luultavasti mahdotonta. Play with what you’ve got!
  • Kantoreppu on täydellinen kaveri matkalle, useimmiten vauva viihtyy siinä ja samalla saa itse tallustella ja katsella maisemia.
  • Matkarattaat on aivan must, varsinkin jos niistä saa selkänojan alas. Päiväunet onnistuvat matkiksissa hienosti. Meidän Yoyot olivat mielettömän ihanat, kevyet (5,8kg!!!) ja ketterät. Työntöaisakin oli yhtenäinen, joten kääntyminen ja ohjaus onnistui yhdellä kädellä (toisinkuin useissa sateenvarjorattaissa on kaksi kahvaa).
  • Matkalle mukaan kannattaa valita porukka, joka ymmärtää lasten ääntelyjä ja touhuja. Ei tarvitse stressata muiden lomasta, jos kaikki ymmärtävät lapsiperhettä.
  • Oma villa/asunto on aina paras, sillä siellä saa olla aivan rauhassa ja toteuttaa rutiineja omaan tahtiin. Ruuanlaitto ja nukuttamiset onnistuvat hienosti. Hotelleissa kannattaa luonnollisesti valita lapsiystävällinen paikka (varsinkin kun vauvan kanssa matkustaa).
  • Siedä matkakitinää. Lapsi saattaa olla todella väsynyt reissaamisesta, joten anna aikaa tottumiseen ja kestä pientä lisähermostumista lapselta.
  • Yleensä paikanpäältä saa kaikkia lastenruokia ja omassa keittiössä voi kokata tuttuja juttuja paikallisista raaka-aineista. Korvikkeita voi olla vaikeampi saada samantyyppisiä, mutta muuten varmasti vauva saa murua rinnan alle. Parin päivän varaston ruuasta ja vaipoista voi ottaa varoiksi mukaan, jos kauppa on esim. kaukana hotellilta/villalta. Muuten on turha raahata viikon ruokavarastoja, jos ei ole pakko.
  • Ota matkalle mukaan joitain tuttuja leluja sekä nalle tai uniriepu. Tutut esineet tekevät oudostakin paikasta vauvalle hieman turvallisemman tuntuisen. Meidän Kirpulla oli muutaman lelun ja unipupun lisäksi oma lakana, jota oli kerran käytetty kotona. Tuttu tuoksu saattoi auttaa häntä tottumaan uuteen sänkyyn.

Mitä pakkasimme mukaan? Sen näet tästä postauksesta.

Majoituksestamme voit lukea täältä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kirppu jäi luultavasti kaipaamaan villan jacuzzia, sillä siellä hän olisi ollut koko ajan vedessä lillumassa ja jopa ilman vettä hengailemassa. Harppaus isosta ammeesta pieneen muoviseen kylvetysammeeseen oli varmasti hänelle suuri pettymys :D.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Millaisia kokemuksia teillä on vauvan kanssa reissaamisesta?

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta