MATKALLE ILMAN LASTA – APUA!

Havahduin pari päivää sitten siihen, että lähdemme New Yorkin matkalle reilun kuukauden päästä kahdestaan mieheni kanssa! Pieni poikamme jää tällöin 1v 6kk ikäisenä 5 päiväksi isovanhempien hoidettavaksi. Ahdistus valtasi mieleni ja mietin vain, että kuinka ikinä selviämme erosta. New York on unelmieni kaupunki, mutta ajatukset matkasta liittyvät nyt enemmänkin ikävään eikä matkasuunnitelmiin.

_MG_8014

Kuva: Amanda Aho

Voitin siis arvonnasta keväällä matkan New Yorkiin ja tiesimme jo silloin, että taaperon kanssa New York olisi mahdoton. Päivittäinen monen kilometrin kävely, metrolla liikkuminen, lukuisat portaat, shoppailu, ravintolassa syöminen, myöhäiset näytökset Broadwaylla, ovat kaikki asioita, jotka olisivat hankalia pienen taaperon kanssa. Eikä New York varsinaisesti ole mikään lapsiystävällisin kaupunki, kun miettii sen top-nähtävyyksiä ja -tarjontaa. Toki, varmasti moni on niin tehnyt, mutta tiedän, ettemme voisi nauttia matkasta samalla tavalla kuin kaksistaan. Taaperolla on kuitenkin tietyt rutiinit, päiväunet ja kahdeksan aikaan nukkumaanmeno, eikä tällaisella matkalla ole niitä niin helppo toteuttaa. 5 päivän matka Nycissä on kuitenkin varmasti täynnä nähtävää ja menoa, eivätkä mitkään niistä nähtävyyksistä ole varsinaisesti taaperoille mielenkiintoisia. Asia olisi toinen, jos kyseessä olisi etelänmatka ja matkan tarkoitus olisi hieman erilainen.

Vaikka olen tiennyt tästä tulevasta erosta jo pidempään, en silti osannut odottaa näitä tunteita. Oletin, että Kirppu olisi jotenkin jo paljon isompi, mutta onhan hän edelleen pieni ja tarvitsee vanhempiaan. Tilannetta lohduttaa onneksi se, että hän on todella läheinen isovanhempiensa kanssa ja näkevät useita kertoja viikossa. Hän on ollut yötä useasti molempien isovanhempien luona ja tuntee heidät hyvin. Tiedän, että hän pärjää, mutta ikävä tulee varmasti olemaan, molemmin puolin. Ajattelin, että pakkaan tietokoneeni mukaan ja voimme skypettää vaikka päivittäin. Tosin, en tiedä pahentaisiko se ikävääni. Matkalle on kuitenkin nyt lähdettävä ja odotan kyllä kovasti New Yorkia, mutta nämä fiilikset tulivat nyt hieman yllätyksenä.

Ennen lapsia en voinut kuvitellakaan tätä olotilaa. Se, kun joku on niin tärkeä, että sydäntä alkaa särkeä, kun miettii erossa oloa. Toivon vain, ettei koko matkamme mene pilalle ikävän vuoksi.

Kokemuksia erossa olosta taaperon kanssa?

-sonjaaleksandras

sonjaaleksandras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta